Muž jazdou pod vplyvom alkoholu poškodil vozidlo sebe a aj vodičovi, ktorého predbiehal


Foto: Muž jazdou pod vplyvom alkoholu poškodil vozidlo sebe a aj vodičovi, ktorého predbiehal

Aj napriek neustálym kontrolám vykonávaných policajtmi, ich upozorneniam a nešťastiam na cestách, si množstvo vodičov sadá za volant pod vplyvom alkoholu. Stalo sa tak aj v nedeľu, 29. januára, kedy opitý vodič spôsobil dopravnú nehodu na ceste tretej triedy č. 2142 za obcou Necpaly v smere do Žabokriek (okres Martin).

Ku kolízii malo podľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline dôjsť o 16:10 hod. „Vodič osobného motorového vozidla zn. BMW z doposiaľ presne nezistených príčin pri predchádzaní narazil pravou prednou časťou svojho auta do ľavej zadnej časti vozidla značky Škoda Rapid,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Po príchode polície, ktorá 33-ročného vodiča auta BMW podrobila dychovej skúške, bolo mužovi namerané 1,19 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,48 promile. U motoristu nachádzajúcom sa v predbiehanom vozidle prítomnosť alkoholu potvrdená nebola.

Osoba bola obmedzená na osobnej slobode, pričom poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Martine už vzniesol voči tomuto mužovi obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ spresnila Šefčíková a doplnila, že ďalšie okolnosti ako aj príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu