Smrteľná nehoda neďaleko Bytče: 18-ročný vodič pri predbiehaní auta narazil do chodca


Foto: Smrteľná nehoda neďaleko Bytče: 18-ročný vodič pri predbiehaní auta narazil do chodca Foto: Polícia SR – Žilinský kraj

Sobotňajší večer 28. januára si krátko pred 23. hodinou na ceste tretej triedy č. 2004 v smere jazdy od Bytče do Predmiera vyžiadal život 45-ročného chodca. O nešťastí informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline i Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Žiline.

Vodič na osobnom motorovom vozidle značky Volkswagen Golf mal pri predchádzaní vozidla značky Škoda Octavia prejsť do ľavého jazdného pruhu, kde z doposiaľ presne nezistených príčin došlo ku stretu s chodcom,“ opisuje situáciu hovorkyňa KR PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Na miesto boli po zrážke okamžite vyslaní záchranári, policajti i hasiči, ktorí sa o záchranu života pokúšali poskytnutím resuscitácie aj použitím defibrilátora. Zasiahnutý 45-ročný muž však utrpel pri nehode zranenia nezlúčiteľné so životom. V súčasnosti bola pre jeho osobu nariadená pitva.


Vodiča, ktorý viedol auto v smere od Bytče do Predmiera, polícia na mieste podrobila dychovej skúške, no jej výsledok bol negatívny. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline už vzniesol obvinenie voči 18-ročnému mladíkovi z prečinu usmrtenia,“ spresnila Šefčíková.

Polícia naďalej pokračuje vo vyšetrovaní, ktoré by malo objasniť okolnosti a príčinu kolízie s tragickým koncom. Zároveň však opätovne žiada všetkých vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a na cestách sa správali disciplinovane, ohľaduplne a plne sa venovali riadeniu vozidla i situácii v cestnej premávke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu