Počas prvého týždňa v roku zastavili žilinskí policajti 37 opitých vodičov, viacerí odmietli fúkanie či odber


Foto: Počas prvého týždňa v roku zastavili žilinskí policajti 37 opitých vodičov, viacerí odmietli fúkanie či odber Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Alkohol za volantom je nebezpečným problémom, ktorý polícia rieši už roky. Počas štyroch dní pred, počas a po tohtoročnom sviatku Troch kráľov zastavili policajti na cestách v Žilinskom kraji obzvlášť vysoký počet opitých vodičov. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

„V 1. týždni nového roku policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline zistili celkovo 37 požití alkoholických nápojov vodičmi. Pod vplyvom alkoholu zavinili dopravnú nehodu štyria vodiči. Dychovej skúške sa odmietli podrobiť piati vodiči motorových vozidiel,“ priblížila hovorkyňa žilinskej polície Zuzana Šefčíková prvý tohtoročný týždeň na cestách.

Vo štvrtok 5. januára boli skontrolovaní traja vodiči, ktorí mali pozitívnu skúšku na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Dopravnú nehodu v Kysuckom Novom Meste spôsobila miestna 70-ročná žena s 1,52 promile alkoholu v dychu, ďalšiu kolíziu v obci Štiavnik zas zapríčinil 19-ročný opitý mladík z okresu Bytča s 1,79 promile. Ďalšia 33-ročná žena pri kontrole vo Važci nafúkala až 2,44 promile.

Priamo počas sviatku Troch kráľov bol na miestnej komunikácii v Martine zastavený 30-ročný muž, ktorý pri dychovej skúške nafúkal 1,81 promile. V sobotu 7. januára skontrolovali policajti 49-ročného vodiča v Bytči, ktorému merací prístroj ukázal 2,94 promile alkoholu v dychu a tiež 46-ročného Žilinčana, ktorý v Rajeckých Tepliciach nafúkal 1,40 promile.


V nedeľu 8. januára sa kontrolám v Martine podrobili dvaja opití muži. Prvý z nich, 35-ročný vodič z okresu Prievidza, nafúkal 2,17 promile. Druhým bol 40-ročný miestny obyvateľ na bicykli, ktorému vyšla dychová skúška s pozitívnym výsledkom 1,44 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Zaujímavú službu mali policajti v Hruštíne. Dva dni po sebe zastavili mladých vodičov z Námestova, ktorí síce nenafúkali, ale odmietli ďalšie zisťovanie požitia návykových látok. Prvý z týchto mužov mal 22 a druhý 24 rokov. Ďalšieho len 20-ročného vodiča z Čadce skontrolovali policajti na miestnej komunikácii v Turzovke, odmietol však vykonať dychovú skúšku.

„Pri kontrole dychová skúška negatívna ale odmietol lekárske vyšetrenie a odber biologického materiálu na zistenie návykových látok,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline pri popise prvých dvoch prípadov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu