Opitý vodič nabúral do tovaru na čerpacej stanici v Žiline, nafúkal 2,5 promile


Foto: Opitý vodič nabúral do tovaru na čerpacej stanici v Žiline, nafúkal 2,5 promile Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia bola počas včerajšej noci privolaná ku kurióznej dopravnej nehode. Opitý vodič v snahe opustiť so svojím vozidlom čerpaciu stanicu narazil do vystaveného tovaru. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Nehoda sa stala v utorok 3. januára na jednej z čerpacích staníc pohonných látok v Žiline. V nočných hodinách sa tu zastavil 44-ročný vodič pochádzajúci zo Žilinského okresu. Keďže však pred jazdou požil väčšie množstvo alkoholu, nedokázal svoje vozidlo značky Škoda bezpečne vyviesť z priestorov stanice a prednou časťou narazil do stojanu s tovarom.

„Po dopravnej nehode sa vodič motorového vozidla Škoda podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,52 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo,“ uviedla Gabriela Kremeňová.

Napriek tomu, že opitý vodič nikoho nezranil, pokiaľ by sa mu z čerpacej stanice skutočne podarilo odísť, mohol spôsobiť omnoho väčšiu škodu na majetku aj životoch účastníkov cestnej premávky. Nezodpovedný muž preto čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu