V Žiline otvorili unikátnu výstavu obrazov s akvaristickou tematikou, vystavené diela si môžete aj kúpiť


Foto: V Žiline otvorili unikátnu výstavu obrazov s akvaristickou tematikou, vystavené diela si môžete aj kúpiť

Január 2023 je v najväčšej akvaristike na Slovensku venovaný výstave obrazov s akvaristickou tematikou. Prvý ročník výnimočného projektu spájajúceho toto obľúbené hobby s umením sa koná v Žiline.

Až 40 slovenských a českých amatérskych aj skúsených umelcov vystavuje viac ako 80 svojich diel. Bez ohľadu na to, či sa venujete akvaristike alebo nie, prísť sa pozrieť na fascinujúce obrazy a akvária sa určite oplatí. Jedinečný zážitok zo spojenia umenia a prírody očarí každého diváka a predstaví mu očarujúci svet pod vodnou hladinou. 

Spoznajte prostredníctvom výstavy AQUARIUM ART začínajúcich aj skúsenejších umelcov a ich tvorbu. Ak sa vám nejaký obraz zapáči, budete si ho môcť zakúpiť cez eshop po skončení výstavy. Podporiť tak môžete nielen umelca, ale aj Nadáciu Anjelské krídla, či Základnú umeleckú školu v Bytči, ktoré sa do výstavy tiež zapojili.

Projekt AQUARIUM ART netradičným spôsobom rozvíja a zároveň spája ľudí a ich záľuby, ktorými sú akvaristika a maľovanie. 

„Veľmi sa tešíme z toho, že sme sa pustili do organizácie tejto výstavy. Pôvodný nápad nechať si namaľovať obraz sa rozvinul do nečakanej podoby. Výsledok je úžasný a pokiaľ vieme, nemá vo svete obdoby. V priebehu necelých troch mesiacov sme spojili akvaristov, umelcov, nadáciu, žiakov umeleckej školy a firmy, ktoré nám pomohli a vytvorili sme tak spolu nádherný priestor, v ktorom je sa na čo pozerať a objavovať,“ hovorí hlavný organizátor Ondrej Svoboda.


Kde v Žiline prebieha výstava?

Navštíviť výstavu môžete v priebehu januára každý deň v čase od 09:00 - 19:00 (okrem sviatkov) v akvaristike Shrimp.sk v Žiline, P. O. Hviezdoslava 50 C. Vstup do areálu je z parkoviska Hypertesca. Vstupné na výstavu je dobrovoľné. Ak sa rozhodnete venovať ľubovoľný príspevok za vstup, budete navyše zaradení do súťaže o akvárium. 

Obrazy na predaj

Predaj vystavených diel bude spustený po ukončení výstavy 1. 2. 2023 na eshope. Každý bude mať tak rovnakú šancu si dielo zakúpiť, nech už je odkiaľkoľvek. Možný bude osobný odber, alebo doručenie kuriérom. Venovať budete môcť aj nezištný príspevok Nadácii Anjelské krídla.

Viac informácií nájdete na stránke výstavy www.shrimp.sk/aquarium-art.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu