Podvodník pripravil rodinu z Vrútok o strechu nad hlavou, ľudia im za dva dni vyzbierali 11-tisíc eur


Foto: Podvodník pripravil rodinu z Vrútok o strechu nad hlavou, ľudia im za dva dni vyzbierali 11-tisíc eur Foto: Facebook/Anežka Martinkovičová

Rodinu s tromi malými deťmi pripravil podvodník o desiatky tisíc eur a nechal ich bez strechy nad hlavou. Manželia Martinkovičovci kúpili dom vo Vrútkach, ktorý chceli prerobiť. Firma, ktorú si na túto prácu vybrali, od nich pred niekoľkými mesiacmi zobrala vysokú zálohu, odvtedy však nevideli robotníkov ani materiál.

Podvodník si od rodiny vyžiadal až 28 500 eur, ktoré zaplatili z finančných prostriedkov z hypotéky. Rodinný dom však zostal bez strechy, zakrytý iba hrubou celtou. Vlhkosť, ktorá prenikala do interiéru, postupne znehodnocovala stavbu aj vybavenie domácnosti.

Prípadom sa zaoberá aj žilinská polícia, ktorá ho definuje ako trestný čin podvodu. Po medializácií prípadu v televízii JOJ a prosbe o pomoc v početnej facebookovej skupine HAKA, ktorá sa najčastejšie zaoberá pátraním po odcudzených vozidlách, sa verejnosť spojila na pomoc päťčlennej rodine.

Transparentný účet v banke Fio bol založený v piatok 9. decembra, platby začali vo veľkom pribúdať v pondelok 12. decembra. Do dnešného dňa ľudia s dobrým srdcom rodine Martinkovičovcov prispeli viac než 12 500 eur. Podľa administrátora skupiny HAKA sa 11-tisíc eur podarilo vyzbierať za dva dni od zverejnenia príspevku.


Materiálnu aj finančnú pomoc ponúklo aj viacero stavebných firiem či osôb, ktoré chceli rodine poskytnúť dočasné ubytovanie. Manželia s deťmi sa aktuálne nachádzajú v bezpečí v Žiline, na streche ich domu sa medzitým intenzívne pracuje.

„Chceme sa všetkým poďakovať za pomoc a podporu hlavne firmám, ktoré sa podieľajú na realizácii stavby strechy, zo srdca veľká veľká vďaka. Pani Andrea Miková vďaka ktorej by sa tento zázrak nezrealizoval veľká veľká vďaka a v ďalšom rade sa chcem veľmi veľmi poďakovať pani Veronike, ktorá nám ponúkla ubytovanie v Žiline. A veľká veľká vďaka ľuďom za finančnú pomoc,“ uviedla pani Martinkovičová v príspevku na sociálnej sieti.

Pokiaľ chcete rodine pomôcť aj vy, transparentný účet nájdete na tomto odkaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu