Žilinčan našiel takmer prázdnu peňaženku s ukrytou hotovosťou, majiteľ ju musí pre odovzdanie správne opísať


Foto: Žilinčan našiel takmer prázdnu peňaženku s ukrytou hotovosťou, majiteľ ju musí pre odovzdanie správne opísať Foto: Vľavo: pixabay.sk, vpravo: nálezca

Uprostred predošlého mesiaca boli v širšom centre Žiliny nájdené dve peňaženky. Prvú z nich, plnú bankoviek a mincí v celkovej hodnote 1 136 eur, objavila neznáma žena v Parku Ľ. Štúra. O prípade informovala polícia, keďže nálezkyňa najskôr odmietla peňaženku odovzdať, pokým nedostane 10 % nálezné.

O druhom náleze informovala redakciu Žilinak.sk jedna z našich čitateliek. V utorok 11. októbra objavil jej partner takmer prázdnu peňaženku na Hviezdoslavovej ulici medzi železničnou stanicou a budovou firmy Ryba Žilina. Po dôkladnejšom prehľadaní zistil, že sa v nej okrem niekoľkých papierikov nachádza aj ukrytá finančná hotovosť.

„Za iných okolností by sme to posunuli polícii, ale tým, že v peňaženke nie je ani jeden doklad, nemá to zmysel. V peňaženke ostala len stará vizitka a lístočky bez mena. Našli sme ale finančnú hotovosť, ktorú by sme radi odovzdali majiteľovi,“ uviedla Žilinčanka Mária.


Podľa nálezcu nejde o zvlášť veľkú sumu, pre niekoho však môže znamenať časť nájmu či výdavkov na stravu alebo domácnosť. Peniaze boli poskladané a vložené v skrytom priečinku peňaženky, čo je pravdepodobne aj dôvodom, prečo v nej ostali.

Okrem hotovosti sa v peňaženke nachádzala vizitka telekomunikačného špecialistu spolupracujúceho s O2 a dva malé lístky s perom napísanými poznámkami. Keďže v období nálezu často pršalo, všetky papieriky boli značne rozmočené.

Pokiaľ ste v uvedenej dobe prišli o peňaženku, kontaktujte nálezcu na emailovej adrese najdena.penazenka.za@gmail.com. Podmienkou pre odovzdanie finančnej hotovosti je správny opis peňaženky a posledného lístka, ktorý sa v nej nachádzal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu