Ukradnutú svetelnú vežu vypátrala žilinská polícia na sídlisku Hájik, odstavená bola v garáži obytného komplexu


Foto: Ukradnutú svetelnú vežu vypátrala žilinská polícia na sídlisku Hájik, odstavená bola v garáži obytného komplexu

V nedeľu 28. augusta v ranných hodinách vyčíňali neznámi páchatelia v blízkosti Rajeckých Teplíc. V oblasti, kde sa uskutočnil dvojdňový hudobný festival, odcudzili svetelnú vežu a spôsobili škodu za niekoľko tisíc eur. Zariadenie umiestnené na prívesnom vozíku slúžilo na osvetlenie parkoviska pre návštevníkov od piatku 26. augusta.

Organizátori festivalu vyhlásili po odcudzenom majetku pátranie a požiadali o pomoc širokú verejnosť. Po niekoľkých hodinách sa začali zhromažďovať viaceré prvotné informácie, pričom niektorí ochotní obyvatelia obcí poskytli aj kamerové záznamy. Z nich vyplynulo, že prívesný vozík odtiahli zlodeji na osobnom aute značky Hyundai Tucson striebornej farby. 

Svetelná veža sa niekoľko hodín nachádzala v obci Turie, následne ju mali po zakrytí čiernou plachtou prepravovať ďalej. Vo večerných hodinách sa napokon podarilo ukradnutý majetok vypátrať na žilinskom sídlisku Hájik. Na parkovisku obytného komplexu Slnečná terasa objavili odstavené osobné auto aj vozík. 

Kamerové záznamy v okolitých obciach mali odhaliť aj ďalšie skutočnosti. Na krádeži sa podľa obyvateľov mohli podieľať viaceré osoby. Zachytené bolo taktiež osobné motorové vozidlo tmavej farby. Prípadom sa aktívne zaoberá žilinská polícia, ktorá odcudzenú svetelnú vežu zaistila a po vykonaní procesných úkonov ju vráti majiteľom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu