VIDEO: Kamionista v Strečne ukradol peňaženku a príbor, následne si nechal zabaliť jedlo a odišiel


Foto: VIDEO: Kamionista v Strečne ukradol peňaženku a príbor, následne si nechal zabaliť jedlo a odišiel Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Vodič kamiónu známej dopravnej spoločnosti ukradol v stravovacom zariadení v Strečne peňaženku inému hosťovi, pričom ho zachytili bezpečnostné kamery. O krádeži informovala príspevkom na sociálnej sieti facebooková skupina HAKA, ktorá je zameraná na hľadanie odcudzených automobilov.

Ku krádeži došlo v piatok 8. júla približne o 16:15 hod. Podľa kamerového záznamu si starší muž prišiel prevziať k barovému pultu hotové jedlo, pričom si všimol peňaženku položenú na blízkej lavici. Tú tam krátko predtým nechal druhý muž, ktorý šiel pravdepodobne odniesť použitý tanier.

Zlodej bez dlhého váhania peňaženku zobral a následne odniesol svoje nezačaté jedlo personálu, ktorý mu ho zabalil so sebou. Popri tom si do vrecka vložil nepoužitý príbor, ktorý spolu s jedlom a ukradnutou peňaženkou odniesol z reštaurácie.


Vinníka sa pomocou sociálnych sietí pokúsila identifikovať rodina okradnutého muža. Vďaka známemu evidenčnému číslu vozidla a červenému tričku s logom známej dopravnej spoločnosti sa identitu zlodeja podarilo zistiť v priebehu necelých dvoch hodín. Prípad momentálne rieši polícia.

„Robiť kamionistu je ťažká a zodpovedná robota. Robí to môj otec, ujo a v rodine sme mali veľa vodičov nákladných áut.  Nebudem klamať, mám k vodičom veľký rešpekt, ale už menej k tomuto pánovi,“ uviedol administrátor skupiny HAKA.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu