FOTO: Žilinský skrášľovací spolok zakúpil vďaka dotácii novú traktorovú kosačku na udržiavanie Parku Frambor


FOTO: Žilinský skrášľovací spolok zakúpil vďaka dotácii novú traktorovú kosačku na udržiavanie Parku Frambor
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Žilinský Skrášľovací spolok

Starostlivosť o historické územie mesta Žiliny Frambor sa posúva opäť krok vpred. Donedávna zanedbaný priestor v širšom centre mesta sa v priebehu posledných rokov vďaka práci dobrovoľníkov, organizácií či spolkov stáva čoraz viac príťažlivejším.

Grantový program nadácie Milana Dubca s názvom #krajsievmeste podporil 11 mestských projektov zameraných ako na zatraktívnenie životného prostredia, tak aj na jeho ochranu. Spomedzi 35 žiadateľov bol úspešným aj Žilinský skrášľovací spolok, ktorý sa stará o park na Frambore.

Občianske združenie na základe úspechu žiadosti o finančnú podporu dopomôže ku skvalitneniu zelených plôch parku. Vďaka financiám sa podarilo zakúpiť celkom novú kvalitnú traktorovú kosačku. Potenciál aktivity spolku pri vyhodnocovaní projektov odhalili členovia poroty i samotný Milan Dubec.


V Žiline pôsobia skvelé organizácie a ľudia, ktorým záleží, rovnako ako nám v nadácii, na krajšom, zdravšom a zelenšom meste. Bola by škoda, keby ich nápady zostali nezrealizovateľné,“ uviedol Milan Dubec.

Kosačku, ktorá pomôže meniť priestor parku na atraktívnu oddychovú zónu, dodala lokálna spoločnosť ADACOM progatec, s. r. o. zo Žiliny. Ako uviedol Žilinský skrášľovací spolok v príspevku na sociálnej sieti, ide o investíciu, ktorá pomôže k údržbe trávnatých plôch v parku Frambor v rozsahu niekoľkých rokov.

Spolok takto môže prispieť k revitalizácii priestorov, kde sa môžu aktívnemu oddychu venovať rodiny s deťmi, ale i dôchodcovia či návštevníci Žiliny.

Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti TnC IV, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu