Neurológovia z Kysuckej nemocnice získali prestížne ocenenie: Platinový status Angels Award


Foto: Neurológovia z Kysuckej nemocnice získali prestížne ocenenie: Platinový status Angels Award Foto: Facebook/Nemocnica Čadca

Náhla cievna mozgová príhoda predstavuje najzávažnejšie akútne ochorenie v neurológii. Štatisticky patrí k tretej najčastejšej príčine úmrtí na Slovensku. Až polovica z prežívajúcich pacientov zostáva s väčším či menším postihom invalidných a vyžadujú si nepretržitú starostlivosť.

Neurologické oddelenie Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci získalo za rok 2021 prestížne medzinárodné ocenenie v oblasti starostlivosti o pacientov s cievnou mozgovou príhodou, platinový status Angels Award. 

Primár oddelenia MUDr. Richard Bobek toto ocenenie prevzal na Českom a Slovenskom cerebrovaskulárnom kongrese v Mikulove.

Angels je projekt európskej lekárskej organizácie, ktorého cieľom je zvyšovať úroveň liečby a starostlivosti o pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou. V uvedenej iniciatíve je zapojených viac ako 4 200 nemocníc z celej Európy.

Podrobné údaje o poskytnutej liečbe každého jedného pacienta sa hlásia do Národného registra. Následne sú vyhodnocované a zdravotníckym zariadeniam sú za účelom priebežného monitorovania kvality v jednotlivých nemocniciach udeľované ocenenia Angels Awards. Na základe výsledkov týchto kritérií môžu nemocnice získať zlatý, platinový, alebo diamantový status.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu