Nefungujúce osvetlenie? Je možné nahlásiť ho mestu!


Foto: Nefungujúce osvetlenie? Je možné nahlásiť ho mestu!
Galéria: 10 fotiek
Foto: Fanúšik

Rozhorčený fanúšik zmapoval a zaslal nám fotografie nefunkčných lámp verejného osvetlenia v jeho okolí. Podľa jeho slov sa takáto lokalita bez osvetlenia stáva večer neprehľadnou a nebezpečnou pre obyvateľov. “V prílohe zasielam fotografie dlhodobo nefunkčných lámp verejného osvetlenia v Žiline časť Hliny V, lokalita Hlinská (za predajňou ALZA až po Penzión GALILEO),  Ul. Hečkova 18-32, Ul. Ružová 28, pri CBA na Ružovej ). Po zotmení sa lokalita stáva nebezpečnou ( krádeže, vlámania, poškodzovanie vozidiel ),” uvádza žilinčan Jozef.

Mesto potrebuje o nefunkčnom osvetlení vedieť 

S otázkami ohľadom možnosti nahlasovania a riešenia problémom s nefunkčným verejným osvetlením sme oslovili aj mesto Žilina. “Správca verejného osvetlenia má zriadený nonstop dispečing na nahlasovanie porúch verejného osvetlenia. Poruchy je možné nahlasovať aj cez internetovú stránku,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.

Mesto Žilina sa podľa slov hovorcu snaží nahlásené poruchy odstrániť čo najskôr, v prípade rozsiahleho výpadku je dokonca zaistená non-stop poruchová služba. “Pracovníci zabezpečujúci prevádzku verejného osvetlenia nastupujú na riešenie poruchy v najkratšom možnom termíne. V prípade rozsiahlejšieho výpadku je zabezpečená poruchová služba non-stop,” dopĺňa Čorba.

Čo teda môžu občania spraviť v prípade nefunkčného osvetlenia v ich okolí?
Postup v prípade nefunkčných lámp je jednoduchý. Čo môžu teda ako občania spraviť, ak zistia podobnú skutočnosť? “Nahlásiť na dispečing verejného osvetlenia na tel. č.: 5055 699 alebo prostredníctvom webových stránok: http://www.siemens.sk/sites/osvetlenie/osvetlenie_pc.php, http://www.zilina.sk/verejne-osvetlenie/,” uzatvoril Pavol Čorba.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu