Muž si privyrábal nelegálnym predajom na oravskej tržnici, v aute mu našli takmer 2 kilá tabaku


Foto: Muž si privyrábal nelegálnym predajom na oravskej tržnici, v aute mu našli takmer 2 kilá tabaku Foto: Finančná správa SR

Príslušníci finančnej správy pri výkone činností náhodne skontrolovali aj odstavený dopravný prostriedok na tržnici v okrese Tvrdošín. Od majiteľa vozidla, ktorý bol aj predajcom nelegálne nadobudnutého tovaru, požadovali, aby uviedol, čo sa nachádza vo vnútorných priestoroch. Aj napriek tomu, že tam podľa jeho slov nemal žiaden iný tovar ako ten, ktorý oficiálne predával, prehliadke sa nevyhol. 

Za asistencie služobného psa mu príslušníci finančnej správy našli pod sedadlom spolujazdca vrece obsahujúce štyri ďalšie igelitové tašky naplnené sušenou surovinou s tabakovou arómou. „V tomto prípade išlo konkrétne o 1945,2 gramov tabaku.“ doplnila hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková.

Podľa vysvetlenia majiteľa si nelegálny tabak zadovážil v Poľsku a pre veľký záujem zákazníkov ho nakúpil už viackrát. Doklady o jeho nadobudnutí však nemal. Predaj neevidoval ani cez registračnú pokladnicu, čím obchádzal platné predpisy a platenie daní.

Tabak pre chýbajúce doklady a kontrolné známky hliadka zabezpečila. Majiteľovi hrozí pokuta vo výške minimálne 100 eur, pričom bude musieť podať aj daňové priznanie a zaplatiť spotrebnú daň.   



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu