Režim vakcinačného centra v žilinskej nemocnici sa od 21. marca mení, očkovať budú už len dva dni v týždni


Foto: Režim vakcinačného centra v žilinskej nemocnici sa od 21. marca mení, očkovať budú už len dva dni v týždni

Od pondelka 21. marca dochádza v žilinskej nemocnici k zmene prevádzky očkovacieho centra. Po novom bude vakcinácia prebiehať už len vo štvrtok a piatok. Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline o tom informuje na svojej stránke na sociálnej sieti.

Deti vo veku od 12 rokov a dospelí majú možnosť zaočkovať sa vždy v čase od 07:15 do 12:15 hod. bez nutnosti registrácie. Deti vo veku od 5 do 11 rokov budú očkované na základe predošlej registrácie cez stránku korona.gov.sk vždy v termínoch od 13:00 do 15:00 hod.

Aktuálne sa v žilinskej nemocnici očkuje vakcínou Comirnaty (Pfizer/BioNTech). V prípade, že ide o druhú alebo tretiu dávku, je nutné preukázať sa potvrdením o poslednej vakcinácii. Štvrtá dávka sa podáva výnimočne a to osobám s oslabenou imunitou.

Pri očkovaní posilňovacou štvrtou dávkou je nevyhnutné predložiť potvrdenie od ošetrujúceho lekára a doklad o poslednom očkovaní. Registrácia vopred v tomto prípade nie je potrebná. Očkovanie sa poskytuje aj pre občanov Ukrajiny, ktorí sa musia preukázať dokladom žiadateľa o poskytnutie dočasného útočiska, alebo iným platným ukrajinským identifikačným dokladom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu