Vodiča z Kysúc naháňali colníci, chytili ho až v Česku. Bol pod vplyvom alkoholu a omamných látok


Foto: Vodiča z Kysúc naháňali colníci, chytili ho až v Česku. Bol pod vplyvom alkoholu a omamných látok

O naháňačku ako z akčného filmu sa postaral vodič z Kysúc, ktorý unikal pred žilinskými príslušníkmi finančnej správy. Vodič bol pod vplyvom omamných látok a alkoholu a počas nebezpečnej jazdy ohrozoval seba aj okolie. V aute mu našli väčšie množstvo drog, zrejme išlo o extázu.

Poškodil 2 služobné vozidlá a následne aj fyzicky napadol príslušníka finančnej správy. Tí sa ho snažili zastaviť pomocou svetelnej a zvukovej signalizácie. Vozidlo prechádzalo mimo vyznačený jazdný pruh a na tieto znamenia 21-ročný vodič nereagoval, ale naopak, začal zrýchľovať, blokovať služobné vozidlo a následne sa ho snažil vytlačiť do zvodidiel. Do naháňačky prispelo aj nepriaznivé počasie, ktoré postavilo príslušníkov finančnej správy, vodiča a aj dve ďalšie osoby, ktoré viezol, do nebezpečia.


Po prechode cez bývalý hraničný priechod Milošová – Šance prišla na pomoc aj česká polícia, ktorú colníci privolali. Vodič im počas úniku stihol poškodiť prednú časť auta. Približne po 30 km nebezpečnej jazdy mu v obci Třinec zablokovali cestu služobné vozidlá. Znovu sa pokúšal o útek cúvaním a do jedného z áut narazil. 


Až po použití donucovacích prostriedkov ho z auta vytiahli a počas toho bol agresívny a jednu zasahujúcu osobu kopol do tváre. Aj spolujazdca vytiahli von z auta cez rozbité okno, keďže dvere vozidla boli zamknuté.

Po prehliadke vozidla zaistili okrem nožov, balení cigariet a alkoholu aj väčšie množstvo tabletiek. Po absolvovaní dychovej skúšky, ktorá sa potvrdila, sa vodič podrobil aj odberu krvi, kde bolo zistené, že bol pod vplyvom aj omamných látok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu