Pri Ružomberku jazdil vodič na vyradenom aute a bez vodičského preukazu. Pri kontrole nafúkal 4,17 promile


Foto: Pri Ružomberku jazdil vodič na vyradenom aute a bez vodičského preukazu. Pri kontrole nafúkal 4,17 promile

Na území Žilinského kraja odhalili ďalšieho opitého vodiča. Tentokrát však výsledok jeho dychovej skúšky poriadne prekvapil. 37-ročný muž nafúkal hodnotu 2 mg/l čo je v prepočte až 4,17 promile. Policajti navyše zistili, že má uložený trest zákazu šoférovania a jeho vozidlo je vyradené z cestnej premávky.

Dnes už obvineného Jána zastavila policajná hliadka v stredu 8. decembra po 22.00 hodine na ceste prvej triedy v katastri obce Ivachnová (okres Ružomberok). V tom čase šoféroval osobné motorové vozidlo značky Fiat. Pozornosť upútal svojou jazdou zo strany na stranu.

Podozrivé vozidlo zastavila policajná hliadka z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


„Preverovaním bolo zistené, že vozidlo je vyradené z cestnej premávky a obvinený muž má právoplatným rozhodnutím súdu uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ spresnil Radko Moravčík, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Nezodpovedný vodič aktuálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. Polícia v tomto prípade skončila skrátené vyšetrovanie a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina