Dnes večer došlo v trnovskom esíčku k ďalšej nehode, osobné auto skončilo opäť v potoku


Foto: Dnes večer došlo v trnovskom esíčku k ďalšej nehode, osobné auto skončilo opäť v potoku

Dnes 5. júna 2020 vo večerných hodinách došlo na hranici mestských častí Trnové a Rosinky k dopravnej nehode, pri ktorej spadlo osobné auto do potoka. Úsek cesty tretej triedy nazývaný aj „trnovské esíčko“ je podobnými udalosťami známy. Za posledných šesť rokov v ňom havarovalo viac než 40 áut.

Polícia niektoré udalosti eviduje ako dopravné nehody, iné len ako škodové udalosti. V mnohých prípadoch účastníci tiesňovú linku nekontaktovali a s vozidlom odišli, prípadne si ho nechali odtiahnuť.

Správcom nebezpečnej cesty je Žilinský samosprávny kraj

Majitelia pozemkov pri ceste boli za posledné roky nútení opravovať svoje oplotenia už veľakrát, vyriešenia situácie sa zatiaľ nedočkali. V minulosti bolo naplánované zatrubnenie potoka, dodnes sa však projekt nezrealizoval.

Nedávne dopravné nehody v trnovskom esíčku

Obyvatelia, ktorí cestu denne využívajú, majú strach. Aj napriek stanovenej maximálnej povolenej rýchlosti 40 kilometrov za hodinu jazdia mnohí vodiči ďaleko rýchlejšie. Ohrození tak nie sú len motoristi, ale predovšetkým chodci a cyklisti.


Dnešný prípad sa podľa našich informácií zaobišiel bez zranení posádky. Na miesto bola privolaná odťahová služba, ktorá osobné auto z koryta vytiahla.

Video zachytáva vyťahovanie vozidla po nehode v roku 2015.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu