Na nedávno zrekonštruovanej Rosinskej ceste zaevidovali štyri výtlky, oprava prebehla v rámci záruky


Foto: Na nedávno zrekonštruovanej Rosinskej ceste zaevidovali štyri výtlky, oprava prebehla v rámci záruky

Rosinská cesta ako jedna z najfrekventovanejších ulíc v Žiline prešla v lete minulého roka rekonštrukciou. Ani nie sedem mesiacov po ukončení prác sa však na novej vozovke začali objavovať prvé výtlky. Nový mikrokoberec nevydržal bez poškodenia ani jedno zimné obdobie.

Aktuálna zimná sezóna je pre cestárov v porovnaní s minuloročnou menej náročná na posýpanie, ktoré nepriaznivo vplýva na stav vozoviek. Pod prvé poškodenia asfaltového krytu sa zrejme podpísala vysoká intenzita dopravy, Žilinský samosprávny kraj ako správca cesty výtlky zaevidoval a zhotoviteľa poveril ich opravením.

Stavebná firma musela pri oprave cesty čakať na vhodnejšie klimatické podmienky, práce zrealizovala v rámci záruky, ktorú na dielo župe poskytla. „Na predmetnom úseku Žilinský samosprávny kraj evidoval štyri výtlky o hĺbke cca 2cm, ktoré boli dňa 06. 02. 2020 opravené zhotoviteľom v rámci záručnej doby,“ potvrdila Miriam Šuteková, riaditeľka kancelárie predsedníčky ŽSK.

Cena za rekonštrukciu Rosinskej cesty v kilometri 1,050 - 2,930 bola podľa zmluvy o dielo vo výške 107 071 eur s DPH. Práce zrealizovali emulznými technológiami za studena.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu