Niektoré cesty v centre mesta sú zvlnené a prepadnuté, mesto zatiaľ plánuje len opravu výtlkov


Foto: Niektoré cesty v centre mesta sú zvlnené a prepadnuté, mesto zatiaľ plánuje len opravu výtlkov

Na nepriaznivý stav vozoviek v Žiline upozorňujú viacerí motoristi. Najčastejšie pritom rezonujú názvy ulíc na hlavných ťahoch ako napríklad Nemocničná či Ľavobrežná. V posledných mesiacoch sa však výrazne zhoršil stav asfaltového povrchu vozovky niektorých úsekov aj v centre mesta. Na čoraz viac frekventovaných uliciach 1. mája, Veľká okružná a Komenského je možné pozorovať rôzne prepadliny, vypukliny a nerovnosti.

K aktuálnemu stavu bolo v priebehu uplynulého roka vznesených niekoľko podnetov aj na stránke odkazprestarostu.sk. Obyvatelia mesta pritom nepoukazujú len na výtlky, ale aj na rozsiahlejšie poškodenia v celej šírke cesty.

V apríli 2019 sme informovali o poškodenej vozovke pred križovatkou ulíc Predmestská a Veľká okružná. Vedenie mesta sa vtedy vyjadrilo, že v najbližšom období nad rekonštrukciou ulice neuvažuje, no v súvislosti s pripravovanou rekonštrukciou železničnej stanice zatiaľ len plánuje celkovú opravu ulíc 1. mája a Hviezdoslavova. Motoristi tak musia dočasne strpieť jazdu po nerovnostiach.

Na druhý kritický úsek nás čitatelia upozornili ešte v júni minulého roka. V časti pod obchodným centrom Aupark, smerom na Predmestskú ulicu, je výrazne zvlnený asfalt v oboch smeroch. Hrbole sú miestami vysoké aj desať centimetrov a znemožňujú autám plynulý prejazd.


Galéria: 7 fotiek

Vedenie mesta Žilina podnet zaevidovalo prostredníctvom portálu odkazprestarostu.sk, kde zverejnilo aj krátke vyjadrenie: „Podnet sme zaevidovali do poradia a bude riešený postupne v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií.“

V poradí tretím úsekom s nepriaznivým stavom vozovky je ulica Komenského, v mieste pred križovatkou s ulicou Veľká okružná. Pri jazde od centra mesta smerom na Hliny sú na ceste hlboké vyjazdené koľaje a veľké prepadliny. Žilinská radnica reagovala aj v tomto prípade rovnako - zaevidovaním podnetu do poradia.

Galéria: 8 fotiek

V súčasnosti sa vzhľadom na obdobie výkonu zimnej údržby rekonštrukcie ciest neplánujú. Výnimku tvoria iba nevyhnutné opravy. Vedenie mesta sa vyjadrilo, že hneď po skončení zimného obdobia začne s prvými opravami, avšak len výtlkov.

Mesto Žilina v súčasnej dobe zabezpečuje zimnú údržbu miestnych komunikácií na území mesta v zmysle operačného plánu. Po skončení zimnej údržby komunikácií a po spustení výroby asfaltbetónu v asfaltových centrách sa začne zabezpečovať oprava výtlkov, pričom prioritne pôjde o komunikácie, ktoré sú dopravne významné (komunikácie s premávkou MHD) a následne komunikácie nižšieho významu (vnútroblokové komunikácie). Žiadosť o opravu bude evidovaná a riešená po zimnom období,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu