Žilinskí Vlci sa dnes predstavia v derby zápase na pôde Martina, aktuálne im patrí 7. priečka


Foto: Žilinskí Vlci sa dnes predstavia v derby zápase na pôde Martina, aktuálne im patrí 7. priečka Foto: ilustračné

Hokejisti MsHK Žilina sa dnes v 34. kole 1. hokejovej ligy predstavia na pôde rivala z HK VITAR Martin. Vlkom patrí niekoľko zápasov pred koncom základnej časti siedma priečka, na šiestu Skalicu strácajú tri body. V Martine sa budú Žilinčania snažiť nadviazať na úspešný záver minulého roka, v posledných piatich zápasoch odchádzali štyrikrát víťazne.

Papierovým favoritom zápasu bude domáci Martin, ktorý rovnako ako Žilina, z posledných piatich zápasov štyri vyhral. Po dnešnom zápase sa predstavia Vlci na pôde Dubnice 15. januára, následne ich čakajú dva domáce zápasy - 17. januára proti Topoľčanom a 26. januára proti výberu Slovensko U18.

Žilinskí hokejisti sa, napriek problémom zo začiatku sezóny v súvislosti so špekulatívnym prístupom záujemcu o klub, dokázali pozdvihnúť a sú na dosah šiestej priečky. Tá by im automaticky zaručila účasť v play off.


Káder MsHK Žilina je dnes postavený na Žilinčanoch a jeho súčasťou je aj viacero hráčov širších kádrov výberov Slovenskej reprezentácie. Siedma až desiata priečka tabuľky by znamenala, že by sa hokejisti Žiliny dostali do skupiny B, kde hrajú tímy umiestnené práve na 7. - 10. mieste.

V dvanástich kolách si štyri tímy zmerajú sily každý s každým 2x doma a 2x vonku, dvaja najlepší doplnia šesticu zo základnej časti v play off. Tu sa už bude postupovať podľa Bergerových tabuliek, teda prvý s ôsmym, druhý so siedmym, tretí so šiestym a štvrtý s piatym. Víťaz play off postúpi priamo do extraligy, keďže tento rok sa nebude hrať baráž. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu