Jedna z najstarších žilinských firiem má za sebou desaťtisíce pečiatok, oslávila 30. ročné jubileum


Foto: Jedna z najstarších žilinských firiem má za sebou desaťtisíce pečiatok, oslávila 30. ročné jubileum
Galéria: 21 fotiek

Spoločností, ktoré vznikli v Žiline tesne po revolúcii a dokážu svojimi produktmi uspokojovať zákazníkov ešte aj dnes, nie je veľa.

Pri Norpal-print si drvivá väčšina z nás vybaví najmä pečiatky, za 30 rokov existencie ich stihli vyrobiť niekoľko stotisíc kusov. Vďaka dlhodobej tradícií a vysokej kvalite môžeme skonštatovať, že s odtlačkom pečiatky od Norpalu sa stretol naozaj každý Žilinčan.

„Naša firma bola založená v roku 1989 ako reakcia na nedostatok rýchleho a kvalitného výrobcu pečiatok na vtedajšom československom trhu. S postupom času si prešli vývojom aj naše technológie, začiatkom deväťdesiatych rokov sme pracovali s technológiou vulkanizácie prostredníctvom kovových razníc. Náročnou, no o to krajšou cestou, sme sa dostali až do dnešnej podoby, kedy je výroba pečiatok prepojená s najmodernejšími technológiami, pozostávajúcimi z odpaľovania laserom do špeciálnej, vysoko odolnej a trvácnej gumy,“ vysvetľuje pokračovateľ rodinnej tradície Peter Vnuk. 

Zakladateľ spoločnosti Pavol Vnuk na dobovej fotografii, dnes v jeho tradícii pokračuje syn Peter. Zdroj: Norpal-Print

Práve kvalita je to, čím sa Norpal-Print presadil a dokázal udržať až dodnes. Rozlíšenie pečiatok až 600 dpi je tak ostré, že umožňuje vyrobiť pečiatky aj s QR kódmi, ktoré sa po odtlačku dajú prečítať smartfónom.

Na výrobu pečiatky používa spoločnosť výhradne špeciálne vyvinutú ekogumu, ktorá zaručuje doživotnú trvanlivosť. Vďaka tomu sa odtlačok nestane po čase nečitateľný, ako tomu býva pri iných materiáloch. 

Dnes už to nie je len o pečiatkach, dokážu uspokojiť aj množstvo náročných a kreatívnych požiadaviek  

Aj keď sa stal Norpal-Print známy vďaka pečiatkam, s postupom času pridával pre spokojných zákazníkov ďalšie služby. Dnes tu nájdete široké spektrum - výrobu tlačovín ako vizitky, letáky, plagáty, katalógy či diáre na vlastnom ofsetovom stredisku, výrobu menoviek a informačných tabúľ, reklamné predmety na zákazku alebo gravírovanie laserom.

A to aj atypických predmetov. Od roku 2004 obohatili sortiment aj porcelánové oválky s fotografiou na pomníky, vďaka vulkanizačnej technológii výroby sú farby trvácne a vysokoodolné.

Kvalitnú náhrobnú keramiku v Žiline nájdete zrejme len na tomto mieste, spoločnosť patrí k lídrom nielen na žilinskom, ale aj celoslovenskom trhu. 

„Pri výrobe porcelánových doštičiek či prenose fotografie na porcelán prinášame najvyššiu kvalitu, ktorá je na prvý pohľad viditeľná. Fotografie sú omnoho ostrejšie s väčším množstvom zobrazených detailov, čiernobiele, farebné aj sépiové fotografie majú širokú gradáciu poltónov,“ vysvetľuje Peter Vnuk.


Norpal-Print vám pomôže aj pri svadbách a životných jubileách, potlačiť či gravírovať tu môžete najrôznejšie darčekové predmety - fľaše, svadobné kazety a sety či poháre. Mladomanželia si tu môžu obstarať svadbu “na kľúč” - od pozvánok cez na mieru vyrovenú dekoráciu či prezenty svadobných hostí. 

Populárnou formou spomienkového prezentu je sviečka s vlastnou potlačou, na ktorú si môžete umiestniť čo chcete - napríklad želanie hosťom na svadbe, oslave alebo prianie firemným klientom. 

Študenti si tu môžu vytlačiť promočné oznámenia, bakalárske, diplomové či rigorózne práce aj s viazaním. Samozrejmosťou je 3D tlač či parciálny lak. K dispozícii sú aj špeciálne efekty a možnosti tlače laku – ako obrys grafiky, lesklý či matný alebo lak ako vodoznak. 

Tlačiarenske služby v Žiline ponúka množstvo spoločností, spokojní klienti si tu pochvaľujú predovšetkým prístup a komunikáciu s grafikom:

„S Norpalom spolupracujeme na všetkom, čo z tejto oblasti potrebujeme. Či je to tlač grafiky pre našu zmrzlináreň SCOOP, obaly na kornúty pochádzajú práve z dielne Norpalu. Vieme, že sa nemusíme obmedzovať a na väčšinu našich nápadov nepočujeme, že to nejde, ale návrh, ako by to mohlo fungovať,“ dodáva Dávid Repkovský zo známej žilinskej zmrzlinárne SCOOP.

Vďaka potlači pod rádiusom je možné ozdobiť aj menej pravidelné predmety, neďaleké pánske holičstvo Tommy Barbershop si nechalo potlačiť holiace strojčeky. Rovnakou technikou bol potlačený aj zvon pre Rotary Club Žilina International.   

Zdroj: Norpal-Print

Medzi spokojnými klientmi nájdeme všetky odvetvia - od súkromnej sféry cez verejný sektor až po obyvateľov Žiliny, ktorí si s osobným prístupom môžu nechať vytlačiť či zhotoviť presne to, čo potrebujú.

Vedeli ste, že ak si dáte raz v Norpal-Print vytlačiť pečiatku, jej vzor zostáva v databáze a nabudúce už nemusíte nič riešiť, jednoducho vám ju z archívu vyrobia znova? 

Prevádzka tejto tradičnej žilinskej spoločnosti sa nachádza od samého začiatku na ulici Mydlárska 2 v úplnom centre mesta, celú ponuku Norpal-Print nájdete aj na www.norpalprint.sk


Pri príležitosti blížiaceho sa sviatku Mikuláša môžete takto potlačiť hrnčeky pre vašich partnerov či kolegov. Zdroj: Norpal-Print

V predvianočnom čase si máte možnosť nechať zhotoviť aj pohľadnice so zalakovaním, výhodou je že aj v malom náklade niekoľkých desiatok kusov. Zdroj: Norpal-Print




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Norpal-Print