Mesto Žilina si plánuje od cirkvi prenajať pozemok pod Parkom sv. Juraja v Trnovom na 20 rokov


Foto: Mesto Žilina si plánuje od cirkvi prenajať pozemok pod Parkom sv. Juraja v Trnovom na 20 rokov

Na nadchádzajúcom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa uskutoční 17. septembra 2019, budú poslanci rozhodovať o prenájme pozemku pod novovybudovaným Parkom sv. Juraja v mestskej časti Trnové. Vyplýva to zo zverejnených materiálov na rokovanie komisií pre nakladanie s majetkom mesta. 

Mesto Žilina si v tomto prípade plánuje prenajať pozemok o rozlohe 17.270 metrov štvorcových. Ten bude slúžiť jestvujúcemu parku, ktorého výstavba stále prebieha. Predmetom hlasovania mestských poslancov bude návrh na zatvorenie nájomnej zmluvy na dobu 20 rokov. Cena nájmu je stanovená na symbolické 1€ / rok.

Vlastníkom pozemku je Rímskokatolícka cirkev - farnosť Trnové. Územie sa nachádza v otvorenom priestranstve na rovinatom teréne v tesnej blízkosti unikátneho dreveného kostolíka sv. Juraja v mestskej časti Žilina - Trnové. V územnom pláne mesta je táto plocha označená ako verejná zeleň.

V oblasti sa počíta s oddychovou zónou, ktorej súčasťou môže byť drobná architektúra, detské ihriská, pešie a cyklistické komunikácie či technické vybavenie. 


„Komisia odporúča Mestskému zastupiteľstvu v Žiline na jeho najbližšom zasadnutí schváliť uzatvorenie nájomnej zmluvy na dobu určitú - 20 rokov,“ píše sa v materiáloch z rokovania komisií.

Galéria: 10 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu