V ponuke prebytočného majetku Žilinského samosprávneho kraja je aj budova internátu či sauny


Foto: V ponuke prebytočného majetku Žilinského samosprávneho kraja je aj budova internátu či sauny Foto: zilinskazupa.sk

Štátne inštitúcie a samosprávy majú bežne vo svojej správe nepotrebné objekty a budovy, výnimkou nie je ani Žilinský samosprávny kraj. Ten ponúka niektoré z nich na predaj, informácie sú zverejnené v ponuke prebytočného majetku na webovom sídle župy.   

„Zásady označujú za prebytočný majetok ŽSK majetok, ktorý ŽSK alebo správca trvale alebo dočasne nepotrebuje a nevyužíva na plnenie svojich úloh. Za prebytočný majetok sa považuje aj časť majetku, ktorá presahuje rozsah primeraný potrebám ŽSK a správcu,“ spresňujú podmienky nakladania a hospodárenia s majetkom župy. 

V aktuálnej ponuke objektov nehnuteľného majetku na odpredaj figuruje napríklad aj bývalé ubytovne pre študentov, rodinné domy či výcvikové stredisko. Zaujímavosťou je jednopodlažná budova sauny v Turanoch pri Martine,  ktorá sa nachádza v areáli Stredného odborného učilišťa drevárskeho.   

„Jedná sa o samostatne stojacu jednopodlažnú budovu sauny s letnou učebňou pre teoretickú výučbu. V budove sauny je vstupná chodba – šatňa so sociálnym zázemím a spoločenská miestnosť, kde sa nachádza samostatná fínska sauna, barový pult, ochladzovací bazén a oddychová časť,“ uvádza ponuka prebytočného majetku ŽSK. 


V prípade majetku, ktorý už je uvedený ako prebytočný, je potrebné si poslať žiadosť o kúpu tohto majetku priamo na Žilinský samosprávny kraj, odbor správy majetku, Komenského 48, 011 09 Žilina. 

Zoznam aktuálne zaradených objektov v prebytočnom majetku ŽSK

Chata s. č. 5383, kat. územie Čadca
Učebno-výchovný pavilón s. č. 225 s pozemkami, kat. územie Istebné
Domov mládeže + kotolňa s. č. 12, kat. územie Liptovský Hrádok
Internát bez prideleného s. č. s pozemkami, kat. územie Liptovský Hrádok
Učebný blok s. č. 54 s pozemkami, kat. územie Liptovský Hrádok
Rodinný dom s. č. 325 s pozemkami, kat. územie Radava
Telovýchovné branné stredisko s. č. 777 s pozemkami, kat. územie Ružomberok
Výcvikové stredisko s. č. 7 s pozemkami, kat. územie Stará Lesná
Budova učilišťa s. č. 1049 s pozemkami, kat. územie Turany
Sauna s. č. 1753 s pozemkami, kat. územie Turany
Dielne odborného výcviku s. č. 1783 s pozemkami, kat. územie: Turany
Dom s. č. 8829 s pozemkami, kat. územie Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu