Bábkové divadlo pripravuje nový exteriérový priestor pre divákov vo vnútrobloku


Foto: Bábkové divadlo pripravuje nový exteriérový priestor pre divákov vo vnútrobloku

Bábkové divadlo v Žiline pripravuje pre návštevníkov v nadchádzajúcej sezóne niekoľko noviniek. Ako dnes informovala oficiálna stránka divadla na sociálnej sieti Facebook, jednou z nich bude aj kompletne nový exteriérový priestor. Ten je práve v rekonštrukcii a bude určený pre divákov.

Dlhé desaťročia nevyužívaný vnútroblok resp. záhrada medzi divadlom a obytným domom na Legionárskej ulici dostane novú tvár. Po dokončení prác tam vznikne malý parčík, detské ihrisko, pohyblivé pódium na vonkajšie produkcie a rôzne iné novinky.

„Bude to náš dlhé desaťročia nevyužívaný “vnútroblok” záhrada medzi divadlom a obytným domom na Legionárskej. Vznikne tu malý parčík, detské ihrisko, pohyblivé pódium na vonkajšie produkcie a kopec iného…“ spresňuje plány divadlo.


Divadlo spravuje Žilinský samosprávny kraj, ktorý v rokoch 2012 až 2014 realizoval rozsiahlu rekonštrukciu budovy. Financovaná bola vďaka programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika a celkové náklady presiahli výšku 1 milióna eur. Po viac ako dvojročnej prestávke otvorilo Bábkové divadlo v Žiline svoje brány na predstavení 6. decembra 2014.

 


 

Program Bábkového divadla v Žiline na mesiac júl 2018 nájdete aj na oficiálnych stránkach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu