Bytčica má problémy s dažďovou vodou, správca cesty stále nevyčistil odtoky


Foto: Bytčica má problémy s dažďovou vodou, správca cesty stále nevyčistil odtoky
Galéria: 3 fotky

Začiatkom minulého týždňa sa prehnala cez Žilinu búrka, ktorá priniesla so sebou aj výdatné zrážky. Množstvo vody, ktoré spadlo za krátky čas, zaplavilo viaceré cesty v meste. Najväčší problém však mali obyvatelia v mestskej časti Bytčica.

Cesta I/64, ktorá je v správe Slovenskej správy ciest (SSC) , je dlhodobo bez údržby. Najviac zanedbané je čistenie odtokových kanálov na dažďovú vodu. Po poslednej búrke bola situácia naozaj kritická, obyvateľom zaplavilo pozemky a voda špliechala aj na rodinné domy. 

Čistenie cesty nebolo podľa našich informácií vykonávané už približne 3 roky. Pracovníci pritom nedávno kompletne vyčistili cestu v Lietavskej Lúčke, mestskú časť Žiliny však úplne preskočili. 



Slovenská správa ciest má na starosti aj iné úseky v Žiline, ktoré očividne dlhodobo ignoruje. Vodiči sa najviac sťažujú na stav ciest na uliciach Ľavobrežná, Kragujevská Nemocničná a tiež na Rondli. Či už hovoríme o veľkých dierach vo vozovke, chýbajúcom vodorovnom dopravnom značení, alebo upchatých kanalizačných odtokoch, ani v jednom prípade sa ľudia za posledné roky nedočkali nápravy.

Dokedy budú cesty v takomto zanedbanom stave je otázne. Slovenská správa ciest na naše opakovane položené otázky dodnes neodpovedala.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu