Policajti vykonali na Orave viaceré prehliadky pri ktorých zaistili drogy, obvinení sú traja ľudia


Foto: Policajti vykonali na Orave viaceré prehliadky pri ktorých zaistili drogy, obvinení sú traja ľudia Foto: KR PZ Žilina

Polícia obvinila trojicu ľudí z drogovej trestnej činnosti. Kriminalisti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline spoločne s ďalšími útvarmi v pôsobnosti KR PZ v Žiline vykonali v uplynulých dňoch úspešnú akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 30-ročnú Janu z okresu Námestovo, 30 ročného Lukáša z okresu Tvrdošín a 31 ročného Vladimíra z okresu Tvrdošín, z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Počas akcie vykonali policajti na Orave viaceré prehliadky a pri ich výkone zaistili rastlinný materiál aj kryštalické látky. Predbežným skúmaním časti zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu a pervitín v množstve, ktoré zodpovedá 49 bežným jednotlivým dávkam drogy.

„Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Na obvinených vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby,“ dodal Radko Moravčík.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina