Na medzinárodnej konferencii hasičských škôl v Portugalsku sme mali zástupcov aj zo Žiliny


Foto: Na medzinárodnej konferencii hasičských škôl v Portugalsku sme mali zástupcov aj zo Žiliny
Galéria: 4 fotky
Foto: facebook.com/prezidiumhazz

Na medzinárodnej konferencii hasičských škôl v meste Carcavelos v Portugalsku mala zastúpenie aj Žilina. V dňoch od 29. mája do 1. júna sa jej zúčastnili riaditeľka Strednej školy požiarnej ochrany MV SR v Žiline Elena Vavrová a Katarína Badáňová z oddelenia vnútorných činností.

Túto konferenciu každoročne organizuje Asociácia európskych hasičských škôl EFSCA, ktorej členom je aj naša žilinská škola pre mladých hasičov. Aktuálneho ročníka konferencie sa zúčastnili zástupcovia z 20 európskych hasičských škôl.

Súčasťou stretnutia bola aj prehliadka Národnej hasičskej školy v meste Sintra.


Hlavnou témou boli rozličné modely výcviku

Na jednotlivých prednáškach sa delegáti oboznámili s odbornými vzdelávacími programami, ktoré sa uplatňujú v teoretickom vzdelávaní a tiež pri praktickom výcviku profesionálnych a dobrovoľných hasičov školách v Nemecku, Španielsku, Portugalsku, Grécku či Ukrajine. Konferencia sa teda niesla v duchu ústrednej témy tohto ročníka - Rozličné modely výcviku profesionálnych a dobrovoľných hasičov

Aplikáciu počítačových simulácií vo výučbe prezentovali hostia z Austrálie

Prednáška hosťujúceho zástupcu Regionálneho hasičského úradu z Austrálie predstavovala určitú inováciu v oblasti využívania informačných technológií a médií. Naši delegáti sa tak zoznámili s aplikáciou a rôznymi spôsobmi využívania počítačových simulácií v procese výučby.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu