Hokejový klub MsHK Žilina má nové vedenie, bývalí hráči odkryli nezaplatené dlhy


Foto: Hokejový klub MsHK Žilina má nové vedenie, bývalí hráči odkryli nezaplatené dlhy Foto: ilustračné

K 1. júnu 2018 došlo k výmene na postoch vo vedení mestského hokejového klubu v Žiline, na základe schváleného uznesenia mestského zastupiteľstva sa stal predsedom predstavenstva MsHK Žilina poslanec Peter Durmis, ktorý nahradil vo funkcii Mariána Tittla. Podpredsedom predstavenstva zostal Emanuel Lovišek, tretím členom je poslanec Marián Janušek.

V dozornej rade nahradil Durmisa na poste predsedu Branislav Delinčák, Dušan Dobšovič bol opätovne zvolený do funkcie člena a Jána Pučeka nahradil Marián Zrník. Práve posledný menovaný poslanec upozornil na rokovaní Komisie kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja v apríli na meškajúce výplaty hráčov.

Nové vedenie avizovalo, že po nástupe vykoná finančný audit a až následne sa ukáže, či v Žiline uvidíme extraligový hokej aj túto sezónu. Nateraz je jasné, že zdedili klub v nedobrej kondícii. Bývalí hráči a funkcionári MsHK Žilina už postupne strácajú trpezlivosť s dlhmi, o ktorých sa doteraz verejne nehovorilo.

Časť z nich v rozhovore pre portál hokej.sk priznalo, že žilinský klub, ktorého budúcnosť v extralige je otázna, im dlhuje peniaze za odvedené služby. Jednu z najvyšších finančných pohľadávok má voči klubu kapitán z bronzovej sezóny Marek Hovorka. Podľa portálu predstavujú v jeho príprade nevyrovnané záväzky sumu 4 až 5 tisíc eur, a to napriek tomu, že Hovorka odohral celú uplynulú sezónu v Košiciach.


„Žilina mi stále dlhuje slušné peniaze a osobne ma to mrzí. Počas môjho pôsobenia v Žiline sme vyťažili z mála maximum a odviedli sme tam dobrú prácu korunovanú medailou. Mesto opäť ožilo hokejom, tribúny sa zaplnili a ľudia si užívali „vlkov“. To, že nám niečo sľúbili a do dnes to nebolo splnené, považujem za podraz. Nie je to len o Žiline, ale aj o kredite celej ligy. Takéto veci by sa v profesionálnom športe stávať nemali,“ uviedol pre portál Hovorka, podľa ktorého vina neleží na pleciach vtedajšieho športového manažéra Imreho Valáška.

Ten zamieril pred nadchádzajúcou do Nových Zámkov. Celý článok s výpoveďami hráčov aj funkcionárov nájdete na https://hokej.sk/clanok/154282-zilincania-vysli-s-pravdou-von-amaterizmus-dlzoby-dodatocne-zrazky-z-platov



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu