V Národnom dome v Martine sa konala exkluzívna premiéra novej generácie Mercedes-Benz Triedy A


Foto: V Národnom dome v Martine sa konala exkluzívna premiéra novej generácie Mercedes-Benz Triedy A
Galéria: 11 fotiek
Foto: Milo Fabian

V žilinskom ako aj martinskom zastúpení značky Mercedes-Benz sa držali známeho pravidla že hviezdy patria na pódium.  Aj takto voľne by sme mohli parafrázovať nedávnu premiéru novej generácie Triedy A, ktorú spoločnosti Motor-Car Žilina, s.r.o. a Motor-Car Martin, s.r.o. usporiadali v exkluzívnych priestoroch Národného domu v Martine.

Javisko Slovenského komorného divadla v tomto prípade dokonale poslúžilo na prepojenie histórie so súčasnosťou. Nakoniec, veď práve pánom Gottileb Daimler a Karl Benz, (zakladateľom automobilky Mercedes-Benz), vďačíme za vznik automobilu so spaľovacím motorom. Podobne je na tom martinský Národný dom. Ten v sebe nesie pre zmenu významný historický odkaz kultúrneho dedičstva nášho národa.  

V znamení spomienok na historické míľniky značky Mercedes, Slovenského Národného domu, ako aj Spoločnosti Motor-Car Martin, resp. Motor-Car Žilina sa niesla významná časť tohto zaujímavého podujatia. Uvoľnenú a príjemnú atmosféru podčiarkol aj skvelý moderátor. Tejto role sa bravúrne zhostil pán František Výrosko, riaditeľ Slovenského komorného divadla. Zdatne mu v tomto smere sekundoval zástupca spoločností Motor-Car, pán Daniel Taraba s pútavou prezentáciou o histórii automobilky Mercedes-Benz.

Príjemné spestrenie predstavovala aj kultúrna vložka v podaní členov martinského Komorného divadla. Aj napriek všetkému spomenutému pútala najväčšiu pozornosť práve nová generácia Triedy A. Pozvaní hostia, ako aj všetci zúčastnení, sa s ňou mali možnosť dopodrobna zoznámiť v rámci pripravenej statickej prezentácie.


A aký je nový Mercedes-Benz Triedy A?

V celkovom poradí už štvrtá generácia najmenšieho modelu značky Mercedes-Benz sa v mnohom inšpirovala od vlajkovej lode značky, ktorou je Trieda S. A to je v tejto triede vozidiel, obzvlášť medzi prémiovými výrobcami, vskutku ojedinelý počin. Atletický dizajn exteriéru môžeme označiť za evolúciu minulej generácie. Novinka nám však v porovnaní s predchodcom priestorovo i rozmerovo povyrástla.

Od piky nový interiér znamená v porovnaní s predchádzajúcou generáciou obrovský kvalitatívny skok. Práve tu, ako aj v dostupných technológiách, sa najviac prejavuje spomínaná inšpirácia Triedou S. Trieda A dala definitívne zbohom analógovým ukazovateľom ktoré po novom nahrádza digitálny displej so špičkovou grafikou.

Novinkou je v tomto smere aj dotykové rozhranie, ktoré poslúži ako alternatíva voči združenému ovládaču. Infotaiment disponuje aj akousi formou umelej inteligencie, ktorá sa aktivuje jednoduchou formulkou „hey Mercedes“. Viac informácii o tejto atraktívnej novinke prinesieme už čoskoro v rámci nášho tradičného redakčného testu.

Všetky fotografie nájdete na http://mercedes.milofabian.com/predstavenie-novej-triedy-a/#jp-carousel-9043




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Hlačik