34-ročný Richard zo Žiliny spôsobil na Audi A4 nehodu a z miesta ušiel, neskôr nafúkal 2 promile


Foto: 34-ročný Richard zo Žiliny spôsobil na Audi A4 nehodu a z miesta ušiel, neskôr nafúkal 2 promile
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Vo štvrtok 24. mája došlo krátko pred pol desiatou hodinou večer na ceste I/18 k dopravnej nehode. 34-ročný vodič zo Žiliny viedol osobné motorové vozidlo Audi A4 v smere od Žiliny na Martin a pri predchádzaní zachytil iné osobné motorového vozidlo Citroën, ktoré v tom istom smere jazdy viedol 29-ročný vodič z Poľska.

Po strete vozidlo Audi skončilo vpravo mimo vozovky a 34-ročný Žilinčan z miesta nehody odišiel. Následne bol hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Žiline vypátraný a zadržaný. Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,96 mg/l čo predstavuje 2 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

„Policajti mu zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajný útvar. Pri dopravnej nehode utrpel 33-ročný spolujazdec z vozidla Audi zranenia s dobou liečenia nad 7 dní. Alkohol u vodiča vozidla Citroën vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.600 eur,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V súvislosti s dopravnou nehodou obvinili 34 -ročného Richarda z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom neposkytnutia pomoci.

„Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 3 roky. Poverený príslušník Policajného zboru spracuje podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzavrel Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina