Poslanci v Žiline zajtra opäť mimoriadne zasadnú, rokovanie sa kryje so zasadnutím na župe


Foto: Poslanci v Žiline zajtra opäť mimoriadne zasadnú, rokovanie sa kryje so zasadnutím na župe Foto: ilustračné

Primátor Žiliny Igor Choma zvolal na zajtrajší deň 14. mája 2018 mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline, začiatok rokovania je naplánovaný na 10.00 hod. na Radnici mesta Žilina. Z bodov programu vyplýva, že poslanci budú rokovať o úpravách rozpočtu mesta a využití pohotovostných zdrojov z rozpočtu pre jednotlivé mestské časti.

V rovnaký termín začína aj 5. zasadnutie Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja v budove Úradu Žilinského samosprávneho kraja na Komenského ulici, ktoré bolo ohlásené už začiatkom mája. To v praxi znamená, že viacerí poslanci sa musia rozhodnúť, ktorého zasadnutia sa zúčastnia.

Medzi poslancami Mestského zastupiteľstva v Žiline je totiž šestica v zložení Martin Barčík, Ľubomír Bechný, Ľudmila Chodelková, Martin Kapitulík, Juraj Popluhár a Štefan Zelník, ktorá zároveň pôsobí na poslaneckých pozíciach v Žilinskom samosprávnom kraji.

Na krajskom zasadnutí majú poslanci schvaľovať aj spolufinancovanie výziev Ministerstva školstva Slovenskej republiky, ktoré plánuje poskytnúť granty na rekonštrukcie telocviční. Kraj plánuje prebudovať športoviská pri siedmich školách, celková výška spolufinancovania má byť 105-tisíc 200 eur. V Žiline sa tento projekt týka Gymnázia na Varšavskej ceste 1 na Vlčincoch.


Na problém v krytí oboch zasadnutí upozornila časť poslancov, ktorá vystupuje na sociálnej sieti Facebook pod stránkou “Mestské zastupiteľstvo v Žiline”. Pripomenuli tiež, že v minulosti mal poslaneckú funkciu v župnom zastupiteľstve aj súčasný primátor Igor Choma a uviedli, že ich žiadosti o posunutie rokovania na Radnici mesta Žilina nevyhovel.

„Poltucet poslancov stojí pred rozhodnutím - župa alebo radnica. VÚC má už dlhšie naplánované mimoriadne zastupiteľstvo na pondelok 14. mája 2018, so začiatkom o 10.00 hod. Na úplne rovnaký termín ale zvolal rokovanie žilinského mestského parlamentu aj primátor Choma. Kým bol poslancom župy, ku termínovej kolízii nedošlo, resp. sa našlo kompromisné riešenie. Tentoraz tomu tak nie je a žiadosti poslancov o posunutie na neskoršiu hodinu nevyhovel,“ uzatvorili správcovia stránky Mestské zastupiteľstvo v Žiline.

 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu