Pri razii zadržali policajti dílera s metamfetamínom, šoféroval napriek zákazu uloženému súdom


Foto: Pri razii zadržali policajti dílera s metamfetamínom, šoféroval napriek zákazu uloženému súdom
Galéria: 9 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 37 ročného Žilinčana.

Podľa zistených informácií mal obvinený Žilinčan od marca 2017 do apríla 2018 kupovať od nestotožnených osôb v Žiline a Kysuckom Novom Meste drogu zv. pervitín pre svoju potrebu a pre 20 ročnú kamarátku.

Naposledy 19. apríla, kedy bol počas akcie zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou na vozidle Ford Mondeo z Kysuckého Nového Mesta do Žiliny.


Pri razii našli striekačku s obsahom bielej látky

V motorovom vozidle policajti našli a zaistili injekčnú striekačku so zataveným koncom s obsahom bielej kryštalickej látky, papierovú skladačku s bielou kryštalickou látkou a uzatvárateľné igelitové vrecko s tuhou látkou bielej farby.

Všetky zaistené veci s materiálom boli zaslané na kriminalistickú expertízu, ktorá predbežným skúmaním potvrdila v zaistených vzorkách prítomnosť metamfetamínu.

Galéria: 9 fotiek

Okrem iného policajti zistili, že Žilinčan viedol vozidlo napriek právoplatne uloženému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, ktorý mu bol uložený Okresným súdom v Žiline.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Obvinenému Žilinčanovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až desať rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina