Poďte si zašportovať: na Duatlon a Bike Valachy do Velkých Karlovic


Foto: Poďte si zašportovať: na Duatlon a Bike Valachy do Velkých Karlovic
Galéria: 10 fotiek

Chcete cez víkend vyraziť niekam do prírody - za športovými zážitkami pre celú rodinu? Potom si nenechajte ujsť ďalšie dva preteky seriálu VALACHY TOUR, ktoré sa odohrávajú v nádhernej prírode Beskyd vo Velkých Karlovicích, len kúsok za hranicou s Českou Republikou.

Športovanie tu navyše môžete príjemne spojiť s relaxáciou, ďalšou zábavou pre deti, ale tiež skvelým jedlom. To všetko totiž nájdete v karlovickom Resorte Valachy. Už v sobotu 5. mája sa vo Velkých Karlovicích uskutoční VALACHY DUATLON, ktorý je zapísaný v Českej knihe rekordov ako najväčší duatlonový pretek v Českej republike.

Ide o pretek kombinujúci beh v teréne a jazdu na horskom bicykli. Vďaka kratším vzdialenostiam ho však zvládnu aj hobby športovci.

Duatlon vo Valachoch je vhodný pre pokročilých aj rekreačných športovcov

Pre dospelých je pripravená trasa, zahŕňajúca kombináciu 3 kilometrov behu - 15 kilometrov bicyklu - 3 kilometrov behu. Trasa horského bicykla vedie aj po hrebeňoch, kde si užijete krásne výhľady na jarnú krajinu.

Pre deti sú pripravené preteky na kratšie vzdialenosti v siedmich vekových kategóriách. Motiváciou pre malých športovcov bude určite aj fakt, že v cieli dostáva (perníkovú) medailu úplne každý.

Pripravte svojim deťom športový víkend v nádhernej prírode Beskyd

Len o pár týždňov neskôr, v sobotu 16. júna, sa bude konať na rovnakom mieste pretek horských bicyklov BIKE VALACHY, opäť s pestrou terénnou trasou a početnými výhľadmi na krajinu a opäť aj s pretekmi pre deti. Vopred za zvýhodnenú cenu sa môžete do oboch akcií registrovať na www.valachytour.cz.

Rodiny s deťmi majú výhodu, detské štartovné je 50 Kč (cca 2 EUR) pri registrácii vopred. Na mieste je štartovné 100 Kč (cca 4 EUR). Po preteku môžete zájsť na relaxáciu do termálnych bazénov relaxačného centra Wellness Horal v blízkom hoteli Horal, kde je terasa s vonkajším posedením a ponukou valašských špecialít.

Dobre sa najete aj priamo v hoteli Galik, u ktorého je štart aj cieľ oboch pretekov. Len 300 metrov od hotela Galik je detský zábavný park Razulák, kde sa aktívne deti určite zabavia na množstve vonkajších atrakcií. A to nie je zďaleka všetko.

Nechajte sa inšpirovať aj kalendárom ďalších akcií vo Velkých Karlovicích:
5. 5. Saunová noc vo Wellness Horal
20. 5. Zábavná neděle (nejen) s golfem
2. 6. Saunová noc vo Wellness Horal
3. 6. Grilovanie s cimbálovou hudbou na Horali
3. 6. Detský deň v parku Razulák
10. 6. Rozprávková cesta lesom
22. 6. Degustačný večer s Michelinským menu v Spa hoteli Lanterna

Viac informácií o všetkých akciách nájdete tu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Veľké Karlovice