Mesto Žilina aktualizovalo súťaž na foto a video služby, navýšilo počet akcií aj predpokladanú cenu


Foto: Mesto Žilina aktualizovalo súťaž na foto a video služby, navýšilo počet akcií aj predpokladanú cenu Foto: ilustračné - pixabay.com

Začiatkom februára vyhlásilo Mesto Žilina súťaž na obstaranie služieb fotografia, ktorý by dokumentoval podujatia organizované alebo spoluorganizované mestom Žilina. Po viac ako mesiaci však došlo k zrušeniu zákazky, dôvodom bola potreba rozšíriť predmet zákazky.

„Verejný obstarávateľ postup zadávania zákazky na fotografické služby zrušil z dôvodu, že sa zmenili okolnosti, za ktorých bola zákazka vyhlásená. V súčasnosti sa pripravuje presná špecifikácia predmetu zákazky, to znamená, že dôjde k rozšíreniu jeho rozsahu,“ uviedla na margo zrušenia verejného obstarávania hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

V novom verejnom obstarávaní, do ktorého sa môžu záujemcovia prihlásiť v lehote do utorka 24. apríla 2018 do 09:00 hod., dopytuje mesto okrem vyhotovenia fotografických záznamov aj videoslužby. Úspešná uchádzač musí poskytnúť video v kvalite minimálne Full HD (1920 x 1080 bodov), využívať stabilizátor obrazu, širokouhlý objektív a minimálne dvadsaťnásobný optický zoom.


Podmienkou je aj natáčanie dronom

Mesto dopytuje aj používanie viacerých kamier a pri špecifikovaných podujatiach aj snímanie z dronu, to sa týka napríklad Staromestských slávností 2018 či Stredovekého dňa. Zároveň narástol aj počet akcií, na ktoré bude víťazný uchádzač poskytovať svoje služby.

„Podmienku odbornosti má zaistiť nutné poskytnutie referencií z podujatí. „Uchádzač predloží v zmysle § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky ( t. j. fotografovanie a natáčanie záznamu s následným strihom veľkých športových a kultúrnych podujatí min. 5 000 návštevníkov) za predchádzajúce tri roky odo dňa zverejnenia tejto výzvy na predkladanie ponúk,“ uvádza sa v novom verejnom obstarávaní.

Kritériom vyhodnotenia bude najnižšia poskytnutá cena pri splnení podmienok, mesto si však vyhradzuje právo víťaza odmietnuť v prípade, že by najnižšia poskytnutá cena presahovala finančné možnosti mesta Žilina. Predpokladaná hodnota zákazky je 11 500 eur bez DPH.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: www.zilina.sk