V Žiline sa v nedeľu 29. apríla uskutoční 32. medzinárodná výstava mačiek s viac ako 200 súťažiacimi


Foto: V Žiline sa v nedeľu 29. apríla uskutoční 32. medzinárodná výstava mačiek s viac ako 200 súťažiacimi

Občianske združenie Mačky Žilina, o. z., pozýva všetkých milovníkov týchto nežných šeliem na 32. medzinárodnú výstavu mačiek v Žiline. Výstava sa uskutoční v nedeľu, 29. apríla 2018 v športovej hale Tennis Point na ulici Za plavárňou 3937/1 v Žiline a pre návštevníkov je prístupná od 10.00 – 18.00 hod.

Viac ako dvesto vystaveých mačičiek

O kráse vyše 200 mačiek zo Slovenska a okolitých európskych krajín budú rozhodovať skutoční odborníci – posudzovatelia mačiek – z Fínska pani Pia Nyman a pán Veikko Saarela, z Francúzska Robert Lubrano, z Ruska Boris Lupan a Vladimir Isakov z Bieloruska.

Diváci uvidia vyše 30 uznaných plemien mačiek, od klasických „šľachtičných“ výstav – perzských mačiek s dlhou srsťou, cez polodlhosrsté mačky: nórske lesné, aj obrovské mainske mývalie, modrooké krásky plemena ragdoll či svätá birma, až po už veľmi známe britské mačky, ruské modré, bengálske, či zaujímavé kučeravé plemeno s výrazom škriatka z vesmíru devon rexa. Svoju kategóriu na výstave majú aj mačky domáce, či už dlhosrsté alebo krátkosrsté.


Na svoje si pri predajných stánkoch prídu aj majitelia mačiek, pripravená je tombola

Okrem klasického posudzovania a súťaže o najkrajšie mačky výstavy budú ešte všetky mačky korytnačinovej farby súťažiť v špeciálnej show „o najkrajšiu korytnačinovú mačku výstavy“.

O svojom favoritovi rozhodnú aj diváci, ktorí môžu hlasovať o tú šelmu, ktorá sa im na výstave najviac páči a najkrajšia mačka z ich pohľadu  získa špeciálnu cenu „cenu diváka“.

Na tohtoročnej výstave organizátori pripravili aj ďalšie zaujímavosti pre divákov – predajné stánky s tovarom pre domácich miláčikov, maľovanie na tvár pre deti a úplnou novinkou je „mačacia tombola“, v ktorej môžu diváci vyhrať zaujímavé a hodnotné ceny – motorovú kolobežku Harley  v hodnote 3.500 €, televízor, kávovar a iné.

Miesto: Tennis Point Žilina
Dátum: 29.04.2018 - 10:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu