Žena s dvomi deťmi prechádzala pri Varíne cez železnicu, zrážku s rýchlikom neprežila


Foto: Žena s dvomi deťmi prechádzala pri Varíne cez železnicu, zrážku s rýchlikom neprežila Foto: ilustračné

V sobotu 24. marca 2018 došlo krátko pred 15:00 hod. k nešťastiu na železničnej trati Žilina - Košice. Rýchlik 607 pri prechádzaní cez úsek v okolí obce Varín zachytil na trati ženu, ktorá prechádzala po trati s dvomi maloletými deťmi na bicykloch.

Na miesto boli okamžite vyslané záchranné zložky a železničná doprava na trati bola prerušená. Matku dvoch detí urýchlene previezli do nemocnice, kde žiaľ ťažkým zraneniam podľahla. 

„Z dôvodu tragickej zrážky bola doprava v úseku úplne prerušená do 15:05 hod. Potom vlaky jazdili po susednej koľaji so zníženou rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu okolo miesta zrážky. Celkovo bolo zmeškaných 5 osobných vlakov,“ informovala nás hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. 

Nehoda je podľa slov hovorkyne predmetom vyšetrovania. „Avšak, ide o nepochopiteľný čin, keďže akýkoľvek pohyb civilnej osoby na ktoromkoľvek železničnom moste je prísne zakázaný. Majú tam povolený vstup len zamestnanci ŽSR a vlaky,“ dodala.

ŽSR týmto apelujú na všetkých občanov, aby neporušovali zákon a neriskovali svoje životy takýmito nezodpovednými činmi. Pohyb v koľajisku okrem miest na to vyhradených, priamo v železničnej stanici alebo na železničných priecestiach, je zakázaný a veľmi nebezpečný.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu