Osvetlenie Farského kostola a balustrády v sobotu zhasne, Žilina tak podporí projekt Hodina Zeme


Foto: Osvetlenie Farského kostola a balustrády v sobotu zhasne, Žilina tak podporí projekt Hodina Zeme Foto: ilustračné

Mesto Žilina podporí aj tento rok myšlienku spoločnej zodpovednosti za planétu v rámci najväčšej celosvetovej kampane klimatických zmien Hodina zeme. V sobotu 24. marca 2018 zhasne v čase od 20:30 do 21:30 hod. osvetlenie Katedrály Najsvätejšej Trojice (Farský kostol) aj žilinskej balustrády.

Na Slovensku sa tento projekt uskutoční už po deviatykrát, Žilina sa do neho zapojila prvýkrát v roku 2012. Projekt Hodina Zeme nie je podľa organizátorov len o zhasínaní svetiel na jednu hodinu. Jeho hlavným cieľom je zvýšiť povedomie verejnosti v oblasti klimatických zmien a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k ochrane životného prostredia môže prispieť každý.

„Zapojením sa do tohto projektu potvrdzujeme, že hrozba klimatických zmien nám nie je ľahostajná. Rád by som touto cestou povzbudil Žilinčanov, aby aj oni podporili hlavný zámer tejto kampane,možností je mnoho – či už nechajú doma auto a zvolia šetrnejší spôsob prepravy, začnú s triedením odpadu alebo budú len jednoducho dbať na šetrenie energie, napríklad zhasnutím svetla pri odchode z miestnosti,“ vyzýva primátor Žiliny Igor Choma.

Prvý ročník kampane Hodina Zeme sa konal v roku 2007 v austrálskom Sydney a zapojilo sa do neho viac ako 2 milióny ľudí. Postupne sa táto myšlienka rozšírila do celého sveta. Minulý rok projekt podporilo 187 krajín, medzi nimi aj Slovensko. Okrem Žiliny zhasli dominanty v ďalších takmer 50 slovenských mestách, 40 pamiatok, 70 organizácií a 30 škôl.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina