Na Štefánikovom námestí strhol silný vietor časť strechy, hasiči ju zabezpečujú


Foto: Na Štefánikovom námestí strhol silný vietor časť strechy, hasiči ju zabezpečujú
Galéria: 4 fotky

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline informovalo krátko pred poludním o výjazde posádky hasičov, ktorí zasahovali pri strhnutej streche na budove Lesník v Žiline. Silný vietor spôsobil, že časť strechy budovy na Štefánikovom námestí sa odtrhla.

„Silný vietor strhol plech zo strechy budovy a hasiči sa snažia práve zabezpečiť zvyšok tak, aby ďalšie časti nespadli a neohrozili chodcov,“ uviedol čitateľ Peter, ktorý nás na zásah upozornil. Na území celého Žilinského kraja pretrvávajú výstrahy pre silný vietor, upozornenie sa týka všetkých jedenástich okresov.

Výstraha pre zvýšenú rýchlosť vetra platí do 15:00 hod. „V okrese Žilina sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedol na svojich stránkach Slovenský hydrometeorologický ústav.

V okolí budovy Lesník spôsobil silný vietor aj ďalšie problémy, podľa našich informácií boli na mieste rozhádzané zábrany, ktoré slúžia na ohradenie priestoru počas výkopových prác.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu