V Terchovej došlo k požiaru chaty, tragédia si vyžiadala jednu obeť


Foto: V Terchovej došlo k požiaru chaty, tragédia si vyžiadala jednu obeť
Galéria: 4 fotky
Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ

Dnes 14. februára 2018 krátko po jednej hodine po polnoci došlo k tragédii v obci Terchová, kedy požiar usmrtil jednu osobu. Krajské operačné stredisko IZS po ohlásení požiaru vyslalo hasičov z hasičskej stanice v Terchovej, z hasičskej stanice v Žiline a hasičov zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline.

„Pri požiari došlo k usmrteniu jednej osoby. Po príchode na požiarisko bolo prieskumom zistené, že ide o požiar vo vnútorných priestoroch drevenej chaty. Vo vnútri objektu sa mala nachádzať jedna osoba, čo bolo v priebehu vykonávania zásahu potvrdené,“ informoval Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Galéria: 4 fotky

Prečo došlo k tragédii nateraz nie je známe, závery ukáže až vyšetrovanie. Počas zásahu museli mať príslušníci hasičského zboru dýchacie prístroje, požiar sa im podarilo zlikvidovať až po takmer deviatich hodinách.

Hasiči za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov vykonávali hasiace práce a požiar zlikvidovali krátko po pol desiatej ráno. Celkovo na mieste udalosti zasahovalo trinásť profesionálnych hasičov so štyrmi ks hasičskej techniky. Počas zásahu hasiči spolupracovali s členmi dobrovoľného hasičského zboru obce Terchová. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania,“ dodal Panák.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ