Festival včasného stredoveku Utgard nebude chýbať ani tento rok, organizátori žiadajú o pomoc


Foto: Festival včasného stredoveku Utgard nebude chýbať ani tento rok, organizátori žiadajú o pomoc
Galéria: 4 fotky

Chcete pocítiť pravý včasný stredovek na vlastnej koži? Zabudnite na rytierov a princezné, zabudnite na vikingov s rohmi na helmách. Zabudnite na obraz mierumilovných Slovanov a krvilačných Avarov.

„Iba u nás uvidíte 600 účinkujúcich zo 6 krajín a najväčší historický tábor na Slovensku. Nebudú chýbať remeselníci a ukážky dobovej kuchyne. Zoznámime vás s hrdými severanmi a Varjagmi, bojovníkmi a umelcami, ako ich nepoznáte. Vyvrátime vaše predstavy o Slovanoch a ukážeme vám, že boli neľútostnými bojovníkmi žijúcimi v súlade s prírodou a v úcte k viacerým bohom,“ uvádzajú organizátori festivalu včasného stredoveku a experimentálnej archeológie.

Tento úspešný festival s medzinárodnou účasťou je každoročne organizovaný občianskym združením. Jeho členovia sa snažia získať financie, aby mohli každý rok priniesť niečo nové, zaujímavé a vždy lepšie.

„Ukážeme vám hrdých Avarov a zoznámime s ich umením a slobodným spôsobom života. Nebudú chýbať bojové hry a turnaje bojovníkov využívajúcich autentické repliky zbraní a výzbroje. Nezabudnuteľným zážitkom bude veľká bitka 300 bojovníkov bez scenára. A nakoniec vás pohltí mystika dobovej hudby, ktorá vás v autentickom historickom prostredí prenesie do obdobia pred 1000 rokmi,“ opisujú organizátori.

Na najväčšom slovenskom festivale včasného stredoveku Utgard 2018 sa naozaj bude na čo pozerať. 


Finančná pomoc pomôže občianskemu združeniu zvládnuť značnú finančnú a materiálnu náročnosť 4. ročníka, na Slovensku jedinečného kultúrno-spoločenského podujatia. Získané finančné prostriedky budú použité na úhradu nákladov spätých s nevyhnutným materiálnym zabezpečením festivalu. S pomocou ľudí tak bude možné na dva dni navodiť autentické podmienky a neopakovateľnú atmosféru včasného stredoveku.  


Kto sú členovia občianskeho združenia?

Ide o dobrovoľné, neziskové združenie občanov, združujúce priaznivcov historického šermu a oživenej histórie, obdobia včasného stredoveku, v oblasti Škandinávie a Ruska. Cieľmi združenia sú rekonštrukcia dobového života a historického vojenstva z obdobia včasného stredoveku. 

“Bude pre nás cťou, ak sa rozhodnete náš festival podporiť nie len darom, ale aj návštevou. Presvedčite sa, že žijeme históriou a vaše dary pomohli dobrej veci”.

Ak sa rozhodnete podporiť tohtoročný festival Utgard 2018, môžete tak urobiť na nasledujúcej adrese: https://www.startlab.sk/projekty/366-festival-vcasneho-stredoveku-utgard/

Potvrďte svoju účasť na Facebooku: https://www.facebook.com/events/178769092702618/




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu