Káder MsHK Žilina čaká výrazná obmena, hráči dostali ultimátum získať 10 bodov do konca mesiaca


Foto: Káder MsHK Žilina čaká výrazná obmena, hráči dostali ultimátum získať 10 bodov do konca mesiaca Foto: ilustračné

Po posledných dvoch prehrách počas uplynulého víkendu sa predstavenstvo MsHK Žilina, spoločne s trénermi, rozhodlo pre radikálny krok v podobe zmien v kádri. Vlci takisto dostali ultimátum, v najbližších šiestich zápasoch musia získať najmenej desať bodov, inak ich čaká krátenie odmien. O situácii informoval klubový web MsHK Žilina po tom, ako žilinskí hokejisti získali od začiatku roka len jeden bod.

„V priebehu tohto týždňa opustia niektorí hráči mužstvo a ďalší poputujú na hosťovanie. Celému tímu vrátane trénerov sme určili výkonnostný cieľ, keď do konca januára musia zo šiestich zápasoch získať minimálne 10 bodov. Pri jeho nesplnení budú krátené mzdy hráčov až do výšky 50 percent,“ spresnil výšku potenciálnych sankcií športový riaditeľ Imre Valášek.

Až štyri zo šiestich zápasov odohrajú hráči na domácom ľade - pôjde o duely s Liptovským Mikulášom, Popradom, Nitrou a Trenčínom. Na vonkajšie zápasy pocestujú Vlci do Banskej Bystrice a Košíc, z týchto šiestich súperov je na tom aktuálne tabuľkovo horšie len Liptovský Mikuláš, práve proti ktorému sa MsHK Žilina predstaví už v piatok 12. januára 2018 o 18:00 hod.

„Naše mužstvo má potenciál, no reálne nedosahuje potrebné výsledky. Jednoducho si nemôžeme dovoliť do konca sezóny ďalšie skraty a musíme sa zodpovedne pripraviť na play - off. Určite sme nezabili sezónu, chceme fanúšikom dokázať, že im pripravíme radostné okamihy. Samozrejme, aj v týchto časoch potrebujeme ich podporu, preto verím, že už najbližšie proti Liptovskému Mikulášu nás prídu povzbudiť,” dodal Valášek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu