Spadnutý strom medzi Vlčincami a Solinkami odstavil cestu a vyradil trolejbusy na takmer 12 hodín


Foto: Spadnutý strom medzi Vlčincami a Solinkami odstavil cestu a vyradil trolejbusy na takmer 12 hodín
Galéria: 5 fotiek

V utorok 12. decembra ráno sme informovali o obmedzeniach v doprave, ktoré sa dotkli cesty medzi sídliskami Vlčince a Solinky. Na ulici Veľký diel došlo v čase okolo 05:00 hod. následkom silného vetra k spadnutiu veľkého a ťažkého stromu, ktorý pri páde zachytil aj trolejové vedenie.

Strom nielen že blokoval cestu, no výrazne poškodil trakčné vedenie, preto musela byť cesta úplne uzavretá. Úsek sa stal neprejazdný pre všetky vozidlá a to v oboch smeroch. Meškanie mala väčšina trolejbusových liniek, najviac zasiahnuté boli linky č. 1, 4, 7 a 14. 

Dopravný podnik sa v čo najkratšom čase snažil zabezpečiť náhradnú prepravu. Zo zastávky “Matice slovenskej” bola vykonávaná kyvadlová preprava cez Univerzitnú ulicu na zastávku “Jaseňová”. Spiatočný spoj náhradnej dopravy smeroval zo zastávky “Jaseňová” cez mestskú časť Bôrik s konečnou na “Matice slovenskej”.

Na odstraňovaní poruchy pracovalo viacero pracovníkov DPMŽ takmer celý deň. Dopravu medzitým riadila štátna polícia, ktorá odkláňala vozidlá z oboch sídlisk na obchádzkové trasy. Neskôr boli príslušníci vystriedaní mestskou políciou. Trolejové vedenie sa podarilo opraviť až okolo 16:00 hod. kedy prví vodiči hlásili prejazdnú cestu.

Dopravný podnik sa za nepríjemnosti pri cestovaní všetkým ospravedlňuje.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu