Najlepší poddôstojník roka 2017 pochádza z Hôrok, je ním martinský delostrelec Miroslav Ďurkovský


Foto: Najlepší poddôstojník roka 2017 pochádza z Hôrok, je ním martinský delostrelec Miroslav Ďurkovský Foto: mil.sk

Komisia pod vedením Hlavného poddôstojníka Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša, na svojom zasadaní dňa 6. decembra rozhodla po náročnom výbere o udelení ocenenia Najlepšieho poddôstojníka. Vyberalo sa z celkovo siedmych kandidátov, pričom najlepším poddôstojníkom OS SR vo výcvikovom roku 2017 sa stal rotný Miroslav Ďurkovský z mechanizovaného práporu Martin. Informáciu sprostredkoval web Ozbrojených síl SR.

Ocenenie Najlepší poddôstojník výcvikového roka, na základe presne stanovených kritérií, nie je len formou zhodnotenia individuálneho prístupu jednotlivca za prínos k budovaniu profesionálnych síl, ale svojou povahou, aj pevnou súčasťou programov profesionálneho rozvoja mužstva a poddôstojníkov. Som rád, že ocenenie si získava čoraz väčšiu prestíž v poddôstojníckom zbore i medzi veliteľmi. Je to už významná novodobá tradícia,“ konštatoval hlavný poddôstojník Ozbrojených síl SR.

Konkurencia pri výbere najlepšieho poddôstojníka býva z roka na rok väčšia, rastie aj profesionálna pripravenosť


Komisia má z roka na rok ťažšiu úlohu, pri výbere z čoraz kvalitnejších poddôstojníkov, ktorí prešli náročným výberom vo svojich útvaroch, zväzkoch a veliteľstvách síl. Je to morálne ocenenie, ktoré získava stále väčší význam a ohlas. 

„Rotný Ďurkovský zaujal komisiu okrem iného svojou komplexnosťou. Okrem vojenských aktivít doma i v zahraničných misiách a operáciách pôsobí aj medzi školskou mládežou a dobrovoľnom hasičskom zbore. Svojimi aktivitami pomáha šíriť dobré meno OS SR na verejnosti,“ poznamenal štábny nadrotmajster Beluš.

Miroslav Ďurkovský je v súčasnosti veliteľom delostreleckého prieskumného družstva mínometnej čaty, roty palebnej podpory martinského mechanizovaného práporu. „Som prekvapený a zároveň potešený a poctený. Beriem to ako prejav veľkého uznania za prácu, ktorú som v uplynulých rokoch v prospech ozbrojených síl odviedol. Veľmi si ocenenie cením. Veď vo výbere som sa ocitol medzi výbornými kolegami poddôstojníkmi z celých ozbrojených síl. Každý vynikal v nejakej oblasti,“ povedal Najlepší poddôstojník OS SR vo výcvikovom roku 2017.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: mil.sk