Stavba vyhliadkovej veže na Dubni ide podľa plánov, dokončená by mala byť začiatkom roka 2018


Foto: Stavba vyhliadkovej veže na Dubni ide podľa plánov, dokončená by mala byť začiatkom roka 2018
Galéria: 3 fotky
Foto: HSF System SK

Stavebné práce na projekte „Vyhliadková veža na Dubni“ pokračujú podľa časového harmonogramu. Dnes o tom informoval generálny dodávateľ stavby - stavebná spoločnosť HSF System SK. Zhotoviteľ už ukončil betónovanie základov a základovej dosky. Dokončenie takmer 30 metrov vysokej rozhľadne je naplánované na rok 2018, celková cena zákazky predstavuje sumu takmer 236-tisíc eur.

Po betonáži základov sa zhotoviteľ stavby chystá na montáž nosnej konštrukcie a obkladov

„Na rozhľadni sa objavia dva dominantné stavebné materiály - pozinkovaná oceľ a drevené dizajnové obklady. Pri montáži nosnej konštrukcie využijeme naše bohaté skúsenosti so stavbou oceľových konštrukcií pre veľké administratívne, komerčné a priemyselné objekty na Slovensku,“ informoval Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK.


Vyhliadková veža na Dubni bude mať celkovo 10 nadzemných podlaží. Prvé nadzemné podlažie bude v nadmorskej výške 572 metrov. Celková výška veže vrátane bleskozvodu bude 27,4 metra, pričom posledné vyhliadkové podlažie bude vo výške 25,2 metra.

Za návrhom vyhliadkovej veže stoja architekti Ladislav Vikartovský a Gábor Nagy zo spoločnosti FKF Design.

Projekt je financovaný z rozpočtu OOCR Malá Fatra, časť rozpočtu tvoria dotácie Ministerstva dopravy a výstavby. Zhotoviteľ stavby plánuje dokončenie rozhľadne na prelome januára a februára 2018. Verejnosť sa dostane na vyhliadkovú vežu až po vydaní kolaudačného rozhodnutia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HSF System SK