Žilinská nemocnica zakúpila pre onkologické oddelenie nové infúzne pumpy za takmer 2000 eur


Foto: Žilinská nemocnica zakúpila pre onkologické oddelenie nové infúzne pumpy za takmer 2000 eur
Galéria: 2 fotky
Foto: FNsP Žilina

Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie žilinskej fakultnej nemocnice s poliklinikou získalo nové prenosné infúzne pumpy. Tie by mali zabezpečiť pacientovi na oddelení počas chemoterapie vyšší komfort. Dnes o tom informovala nemocnica prostredníctvom tlačovej správy.

„Onkologický pacient je náročný na liečbu, psychosociálnu starostlivosť, prístup zdravotníckeho personálu, či materiálno technické vybavenie. Týchto päť prenosných púmp umožní pacientom voľné pohybovanie po oddelení aj počas podávania viacdňovej chemoterapie,“ vysvetlila primárka oddelenia Dagmar Sudeková.

Denne podajú na oddelení chemoterapiu desiatke hospitalizovaným pacientom

„Pumpy sú prínosom aj pre personál oddelenia, pretože zabezpečia presné a kontinuálne podávanie chemoterapie. V súčasnosti ich máme 16 a potrebovali by sme ešte minimálne päť,“ doplnila vedúca sestra Jana Ďurajková.

Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie získalo financie na zakúpenie prenosných infúznych púmp z 21. ročníka verejnej finančnej zbierky Dňa narcisov 2017, ktorú organizuje Liga proti rakovine. Celkovo ide o sumu takmer 2000 eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina