V obchode s textilom ponúkali falzifikáty značkového oblečenia, žilinskí colníci zaistili 87 kusov


Foto: V obchode s textilom ponúkali falzifikáty značkového oblečenia, žilinskí colníci zaistili 87 kusov Foto: Finančná správa

Žilinskí colníci zaistili v malej predajni s textilom 87 kusov napodobenín odevov svetoznámych značiek. Obchodník ich nakúpil bez dokladov.

V obchode s textilom sa pri kontrole colníci zamerali na dodržiavanie predpisov o duševnom vlastníctve. Prezerali, či značkové oblečenie, ktoré sa nachádzalo na predajnom regáli, v škatuliach pod pultom a na vešiakoch, je originálom. Medzi tovarom, ktorý bol určený pre zákazníkov predajne, našli tričká, tepláky aj mikiny s viditeľnými znakmi napodobenín.

Konateľka spoločnosti od týchto vecí nemala nadobúdacie doklady a colníkom uviedla, že ich nakúpila od podomových predajcov, ktorí ich prišli ponúknuť do predajne. Zaistené falzifikáty sa ocitli v sklade zadržaného tovaru a zrejme skončia v spaľovni.

Colníci momentálne vykonávajú potrebné procesné úkony voči obchodníkovi, ktorý podobný tovar predával aj v minulosti. Názov prevádzky však Finančná správa neuvádza.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa