V Žiline prebehne celomestská deratizácia, mesto bude do novembra deratizovať mestské budovy


Foto: V Žiline prebehne celomestská deratizácia, mesto bude do novembra deratizovať mestské budovy Foto: ilustračné - deratisation.org

Od 10. októbra do 15. novembra 2017 bude mesto Žilina deratizovať budovy v jeho vlastníctve. Celomestskou deratizáciou chce eliminovať výskyt škodcov, zároveň pripomína majiteľom budov ich povinnosť zamedziť výskytu takýchto škodcov.

Deratizácia sa bude vykonávať v budovách vo vlastníctve mesta za účelom eliminácie výskytu živočíšnych škodcov (hlodavce, najmä potkany). V tejto súvislosti mesot vyzýva fyzické osoby - podnikateľov a právnické osoby, že sú podľa ustanovenia § 52 ods. 1 písm. j) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia povinné zabezpečiť na zamedzenie vzniku, šíreniu a na obmedzenie výskytu prenosných ochorení dezinfekciu a reguláciu živočíšnych škodcov v ich alebo nimi spravovaných objektoch na území mesta Žilina,“ uvádza sa v oznámení s výzvou na stránke mesta.

Zároveň mesto vyzýva tieto osoby, aby deratizáciu a dezinfekciu najmä objektov, využívaných na chov hospodárskych zvierat, vykonali v záujme vyššej účinnosti v ohlásenom termíne počas októbra a novembra.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: zilina.sk