Na ZŠ Karpatská sa cez prázdniny intenzívne pracuje, vymieňajú okná a pripravujú stavbu ihriska


Foto: Na ZŠ Karpatská sa cez prázdniny intenzívne pracuje, vymieňajú okná a pripravujú stavbu ihriska
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Žilina

Základná škola Karpatská, na sídlisku Vlčince, počas letných prázdnin prázdnotou určite nezíva. Žiakov vystriedal pracovný ruch, na základe ktorého sa podarí dokončiť kompletnú výmenu okien za plastové a vymeniť rozvody internetových prípojok.

„Financie na rekonštrukciu si hradí základná škola zo svojich zdrojov. Výmena okien sa realizuje zo západnej časti školy smerom na sídlisko Vlčince a celé schodište. Je to posledná časť budovy, ktorá nemala vymenené okná za plastové,“ uviedol Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina.

Celkové náklady výmeny okien v tejto časti boli v sume 41 548 eur s DPH. „Okrem výmeny okien sa realizuje výmena rozvodov a prípojky na internet v celkovej sume 58 296 eur s DPH. Výmena zaručí rýchlejší internet bez vypadávania signálu v rámci celej školy. Zjednoduší sa práca pedagógov a výučba žiakov,“ dopĺňa Pavol Čorba.

V piatok 18. augusta 2017 bola odovzdaná plocha (stavenisko) pre výstavbu nového multifunkčného ihriska, ktoré bude podporovať pohyb a zručnosti detí. Celková investícia s pozemnými prácami je vo výške 83 892,70 eura s DPH, ktorú hradí mesto Žilina. Značnú časť finančných prostriedkov bude stáť chránička VTL (vysokotlakového) plynovodu, ktorá je nevyhnutná k realizácii diela v mieste stavby.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina