Ares AC Uniza cez Orient až na Ďaleký východ - zverenci cestujú na Camp thaiboxing Asia II


Foto: Ares AC Uniza cez Orient až na Ďaleký východ - zverenci cestujú na Camp thaiboxing Asia II
Galéria: 4 fotky

„Naši zverenci vyrážajú po nedávnych úspešných zápasoch v Žiline opäť do sveta. Začiatkom júla sa predstavil Milan Kováč na prestížnom galavečeri World Kickboxing Champions Night v Istanbule, kde si zmeral sily s domácim bojovníkom Simanom Uluturkom,“ prezrádza manažér klubu Richard Šimko.

Zápas prebiehal podľa pravidiel K1, v kategórii do 77 kg na tri trojminútové kolá. Prvé kolo začalo zostra, turecký súper bol šikovný pästiar, no žilinský boxer K.O.váč, ako ho doma prezývajú, sa nenechal zastrašiť a zatlačil súpera tvrdými údermi do defenzívy. Hala plná domácich fanúšikov stíchla. Zápas pokračoval vo vysokom tepme, celkovo bol pomerne vyrovnaný. V závere mal však viac síl domáci a strhol víťazstvo na svoju stranu. 

K výsledku zápasu sa nám vyjadril Aresák Milan: „Z môjho pohľadu bol zápas vyrovnaný až do konca, očakával som, že pridajú extra kolo, no rozhodli v prospech domáceho fightera.“


Ďalšou zastávkou za hranicami Slovenska je kolíska thajského boxu. Prešiel rok a zverenci Aresu sa opäť vracajú na medzinárodný camp thaiboxing Asia II

Stáva sa tradíciou, že každoročne v letnom období vyšle klub Ares svojich odchovancov na získanie nových zručností v tomto športe. Thajský štýl boxu je výrazne odlišný od  európskeho. V ringu sa používa oveľa viac kopov, lakťov a klinčové techniky, zatiaľ čo u nás sme zvyknutí viac na boxerské údery. V Thajsku sú zápasy niekoľkonásobne tvrdšie, náročnejšie na vytrvalosť a mnohokrát končia zranením.

Tento rok sa výpravy zúčastní Milan Kováč s Milanom Ďuricom, pod vedením Dana Sviteka, ktorého už domáci mali česť spoznať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu