SCONTO Nábytok by mal už čoskoro postaviť na Šibeniciach predajňu a sklad


Foto: SCONTO Nábytok by mal už čoskoro postaviť na Šibeniciach predajňu a sklad Foto: skyscrapercity.com

Mnohí obyvatelia mesta zvedavo pátrajú po informáciách, aká stavba má vyrásť hneď za Žilinou, na lúkach, pri ceste smerom do Martina. Na mieste, ktoré Žilinčania poznajú po názvom Šibenice, alebo aj Hruštiny, prebiehajú už niekoľko mesiacov rôzne pracovné činnosti a tiež prekládka elektrických vedení. Ešte začiatkom roka vykonávali pracovné mechanizmy presúvanie zeminy - ornice, ktoré sa obyčajne robí pred začatím výkopových a stavebných prác. 

Ako sa nám podarilo zistiť z dokumentov zverejnených na oficiálnej stránke mesta Žilina, v tejto lokalite by mala už čoskoro vyrásť predajňa a sklad nábytku spoločnosti SCONTO Nábytok. O začatí stavby sa hovorilo už v roku 2015, pričom samotná realizácia mala prebiehať až v tomto roku.

Investorom je Bratislavská spoločnosť SCONTO Development, ktorej zámerom je vybudovanie predajne, skladovej haly a príslušnej infraštruktúry. Predpokladaný termín začatia výstavby bol marec 2017 a práce mali skončiť v decembri. Len donedávna však prebiehali na pozemkoch prekládky elektrických vedení s vysokým napätím, pre ktoré sa pravdepodobne termíny predĺžili.



Predpokladané náklady na stavbu sú približne 8 miliónov eur. Skladové priestory by mali pozostávať z troch podlaží a predajňa z dvoch. Súčasťou objektu bude podľa návrhu aj veľké parkovisko. Odbočenie z cesty I/18 k predajni, by malo byť vybudované v mieste súčasných autobusových zastávok. Dostupnosť bude preto zabezpečená aj verejnou dopravou, vďaka čomu by mohla byť linka č. 31 jazdiaca do mestskej časti Mojšová Lúčka, viac využívaná.

Na výjazde zo Žiliny do Martina, bola približne pred rokom presunutá značka začiatku a konca obce. Ako sme v tom čase informovali, k zmene značenia došlo na základe územného plánu mesta, v ktorom sa uvažovalo o výstavbe objektov občianskej vybavenosti v danej lokalite. Vďaka posunutej značke navyše v úseku platí maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, čo by malo uľahčiť zákazníkom výjazd na cestu.

Obyvateľov neďalekých rodinných domov, by prevádzka predajne a skladu, po skončení výstavby, nemala výrazne obmedzovať, či už hlukom, znečistením ovzdušia alebo odpadmi. Podľa návrhu, by dokonca stavba tejto haly mala znížiť hluk, šíriaci sa od frekventovanej cesty I/18 smerom k obytnej zóne.

Pozitívnou informáciou je aj to, že v zmysle zverejnených dokumentov, by mala nová predajňa so skladom vytvoriť v Žiline približne 70 nových pracovných miest.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu